Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Ankara’ya gerçekleştirilen resmi ziyaretin ardından dönüş yolunda meydana gelen trajik uçak kazasında Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Muhammed El-Haddad ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza yerini terkeden sürücüye 46 Binlira ceza
Kaza yerini terkeden sürücüye 46 Binlira ceza
İçeriği Görüntüle

Başbakan Dibeybe tarafından yayımlanan taziye mesajında, kazada Libya Kara Kuvvetleri Komutanı Feyturi el-Gribil, Askeri İmalat Kurumu Komutanı Tuğgeneral Mahmud El-Katavi, Genelkurmay Başkanı Danışmanı Muhammed Asavi Diyab ile Genelkurmay Başkanlığı Basın Ofisi Fotoğrafçısı Muhammed Mahcub’un da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dibeybe mesajında, “Büyük bir üzüntü ve derin bir kederle, ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş değerli komutanlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, Libya Silahlı Kuvvetleri’ne ve Libya halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kazaya ilişkin teknik detaylar ve soruşturma sürecine dair resmi makamların incelemeleri sürerken, Libya’da hayatını kaybeden askeri yetkililer için ulusal yas ve anma programlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Batı Akdeniz Haber Ajansı