Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan 21. yüzyıl sufiliğinin temsilcilerinden Hakan Mengüç, “Aşkın kaynağını karşımızdaki kişi zannedersek onun kölesi oluruz” dedi. KOCAELİ İGFA- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Her gün binlerce kitabı Kocaelililerle buluşturan Kocaeli Kitap Fuarı aynı zamanda sevilen yazarları okuyucularıyla bir araya getiriyor. ‘Sen Yola Çık, Yol Sana Görünür’ adlı söyleşisinde konuşan 21. yüzyıl sufiliğinin temsilcilerinden Hakan Mengüç, okuyucularına unutamayacakları bir etkinlik yaşattı.

“AŞKIN KAYNAĞINI BİLMELİYİZ”

Aşktan bahseden Mengüç, “Aşkın kaynağının ne olduğunu daima hatırlamalıyız. Yoksa bununla ilgili bir sınav verebiliriz. Bütün sınavlar bize özü hatırlatır. Aşkın kaynağını karşımızdaki kişi zannedersek onun kölesi oluruz. Aşkın kaynağı -Yaradanın nefesi- her zaman bizim kalbimizde. Kalbi temiz olanın hikâyesi her zaman mutlu sonla biter. Allah karşımıza yüzü gülen kalbi temiz insanlar çıkarsın” dedi.

“LEYLA’DAN VAZGEÇMEDEN MEVLA’YA ULAŞILMAZ”

Mengüç, “Sufiler der ki Leyla’dan vazgeçmeden Mevla’ya varılmaz. İlişkiler daima büyük sınavlar olmuştur. Araştırmalar kadın ve erkek beyinlerinin farklı çalıştığını göstermiştir. Erkek sonuca odaklanırken kadınlar sürece odaklanır” ifadelerini kullandı.

NEY VE PİYANO RESİTALİ

Yunus Emre’nin ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ adlı şiirini ney taksimi eşliğinde seslendiren Hakan Mengüç, piyano eşliğinde Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım adlı türküsünü çaldı. İzleyicilerin de sözleriyle eşlik ettiği türkü salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

BİRÇOK KONUYU ELE ALDI

Mengüç’ün okumaktan hiçliğe, aşktan hayatta yapılan tercihlere kadar hayatımızın içindeki konuları ele aldığı söyleşisi okurları tarafından büyük ilgi gördü.