Uzun süredir yurt dışında yaşayan Türk kökenli Zeynep Avcı, güçlü sesi ve yorumuyla O Ses Almanya'ya damgasını vurmaya devam ediyor. O Ses Almanya yarışmasında ilk turda Yalan şarkısını söyleyen Türk yarışmacı Zeynep Avcı, herkesi sesiyle mest etmişti. İkinci turda Zerrin Özer'den "Kıyamam" şarkısını söyleyen Avcı'nın performansı yine ayakta alkışlandı.

Programı izlemeye gelenleri de duygulandıran Türk yarışmacı Zeynep Avcı, şarkıyı okurken duygulanan şarkıcının da gözleri doldu.

ZEYNEP AVCI KİMDİR?

Zeynep Avcı, Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan ve senelerdir Berlin'de sahne alan bir Türk müzisyen. 1970'li yıllarda Türkiye'den Almanya'ya göç eden Zonguldaklı işçi bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Zeynep Avcı 20 yıldır Berlin'de şarkı söylüyor.

"Beatztanbul" adlı orkestrasıyla tanınan Zeynep Avcı müzik eğitimine çocuk yaşlarında başladı. Büyük ud virtüözü ve müzisyen Nuri Karademirli ile çalışma fırsatı bulan Zeynep Avcı, katıldığı bir programda Türk Sanat Müziği eğitimini Serap Saat'ten aldığını söylemişti.