ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman'da kısa bir süre önce kurulan İnternet Gazetecileri Derneği (İGD), ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Aynı zamanda Adıyaman Belediyesi eski Kültür Müdürlüğü binasındaki derneğin hizmet ofisinin açılışı da yapıldı.

"ADIYAMAN BASINI HER GEÇEN GÜN KENDİNİ YENİLİYOR"

Açılışta konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olduğunu ifade ederek, "Vatandaşımızın doğru bilgilendirilmesi diğerleri kadar önemli. Çünkü vatandaşın doğru bilgilendirildiği sürece doğru hedeflere yönlendirilebileceğimizi hepimiz biliyoruz, idrak ediyoruz. O yüzden İnternet Gazetecileri Derneği’mizin binasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum inşallah güzel haberler yapar. Adıyamanımız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, basının gerek toplumsal, gerek siyasal ve ekonomik alanda her anlamda toplumdaki yerini en iyi bilenlerden olduklarını kaydederek, güçlü bir yerel basına sahip olduklarını söyledi. "Doğru haber verme, objektif yayın politikaları çerçevesinde şehirlerin tanıtımda, şehirlerin sorunlarının çözümünde büyük bir bir rolü olduğunu çok iyi biliyoruz" diyen Milletvekili Aydın, "Bizim gözümüz bizim kulağımız aynı zamanda basın ve bu anlamda da basın aracılığı ile toplumun her kesimine ulaşma imkanı buluyoruz. Bu anlamda Adıyaman basını da her geçen gün kendini yeniliyor, her geçen gün kendini güçlendiriyor. Cihan Akbilek kardeşimize de ve tüm dernek kurulu üyelerimize tekrar tebrik ediyor, kutluyorum" diye konuştu.

BAŞKAN KILINÇ:"BASINA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, dijitalleşmenin gittikçe arttığı çağda yazılı basından ziyade internet gazeteciliğinin her alanda kendini hissettirdiğini söyledi. Basının ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başkan Kılınç, "Sizin sıkıntılarınızı biliyoruz. Bu anlamda yerel yönetimler olarak burayı tahsis ettik, mevzuat çerçevesinde gerekli yardımları yaptık. Bu anlamda destek olduğumuz gibi basına da özel bir önem veriyoruz. Bu toplumun kalkınması için memleketin çok daha ileriye gidebilmesi için böyle eleştirel bakış açısına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Programa katılan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin de, Cihan Akbilek'in ekibini tebrik etti. Her türlü desteğe hazır olduklarının mesajını veren Dağtekin, gazetecilerin uyarılarına her zaman ihtiyaçları olduğunu kayedederek, kendilerine rehber olacaklarını söyledi.

BASIN MENSUPLARI YETİŞECEK

Açılışa katılımlarından dolayı protokol üyelerine teşekkür eden Adıyaman İGD Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, İGF bünyesinde kurulan Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneği’nin şehrin kalkınması ve gelişmesi konusunda öncülük edeceğini kaydetti. Adıyaman'ın eksikliklerini tamamlanması için sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Başkan Akbilek, derneğin basın mensuplarının yetişeceği bir ortam olacağına dikkati çekerek, ”Burası dernekten daha ziyade basın mensuplarının yetişeceği bir ortam olacak. Belediye Başkanımız da alanımızın geniş olduğunu söylemişti. Allah nasip ederse bilgisayarları oraya koyacağız ve buradan yeni basın mensupları yetişecek" diye konuştu.İlk olağan genel kurulunu gerçekleştiren Mehmet Cihan Akbilek başkanlığındaki Adıyaman İGD yönetimi, Mehmet Toprak, Selçuk Akbaş, Erkan Duymaz, Hidayet Çakır, Burak Alkuş, Hacı Mustafa Çeliker, Mehmet Ferit Binzet ve ilçe temsilcilerinden oluştu.

Öte yandan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ise, federasyon bünyesine katılan Adıyaman İnternet Gazeteciler Derneği'nin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Kurucu Başkan Mehmet Cihan Akbilek ve yönetimini tebrik etti.