Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitim sistemiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Tekin, mevcut 12 yıllık zorunlu eğitim süresinde revizyona gidilmesinin gündemde olduğunu belirtti.
Bakan Tekin, “12 yıllık zorunlu eğitim süresinde revizyon yapmayı planlıyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitimin azaltılmasının doğru olacağına yönelik bir kamuoyu oluştu. Hükümet olarak bir karar almak durumundayız. O kararı aldığımızda paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.
Zorunlu eğitimin kısaltılmasına yönelik kamuoyundaki tartışmalar uzun süredir gündemdeydi. Eğitim süresinin yeniden düzenlenmesi, öğrencilerin lise sonrası mesleki yönelimlerini ve yükseköğretim tercihlerini doğrudan etkileyecek.
Henüz resmi karar açıklanmazken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda kısa süre içinde somut adımlar atması bekleniyor.