Başkan Mustafa Köleoğlu “Mutlu Kumluca” diyor. Bu ibareyi birçok yerde kullanıyor. İyi de “Mutlu Kumluca” ne demek? Kumlucalının mutlu olması için hükümete, yerel yönetime ve yurdum insanına düşen görevler nelerdir?

İnsanın zekasının ölçüsü anlattıkları değil, sorduğu sorulardır. Anlattıkları da ancak insanların zihinlerinde yarattığı sorular ölçüsünde kıymetlidir. Bir toplantıya gittiğiniz zaman orada anlatılanlar kafanızda bazı sorular üretmiyorsa o konuşma sonuçsuzdur(akim). Çünkü sorusu olmayanlar yeni bir şey öğrenemezler.

Mutluluk nedir? Bu soru en eski zamanlardan beri cevap aranan bir sorudur. Birey bazında bu sorunun cevabını vermek kolaydır. Ancak konu 80 binlik bir kent ya da 80 milyonluk bir ülke olunca işin içinden çıkmak zorlaşır. “Mutluluk” bir toplumdaki insanların istediklerine ulaşmasıdır. Bu isteklerin sıralaması kişiye göre değişir.

İhtiyaçlar sıralamasında önce yeme içme ve barınma gelir. Günümüzde bu ihtiyaçları karşılamak için de para gerekiyor. Bu yüzden bütün sorunlar paraya indirgeniyor ve “Para var, huzur var” olarak formüle ediliyor. Herkesin böyle düşündüğü bir toplumda siz kimseyi lafla doyuramazsınız. “Para her şey değildir” diyenlerin de seslerini duyurmaları çok zordur.

Bir ilçede hem hükümetin hem de yerel yönetimin vatandaşın mutluluğu için çalışması gerektiği açıktır. Vatandaş kendinden doğan sorunların bile çözümünü yönetimden bekler. Sözgelimi kaldırım işgallerinin önlenmesi belediyenin işidir. Ama kaldırımı rastgele işgal eden de vatandaşın bizzat kendisidir. Burada vatandaş kaldırımı işgal eden kişilerle çatışmaya giremez. Öte yandan belediye de kaldırım işgalini önlemek isterken vatandaşla çatışamaz. Çünkü bugün olmazsa yarın seçim sandığı ortaya konduğunda vatandaş bunun hesabını görür.

Soruna tek tek vatandaşın mutluluğu açısından değil de toplam mutluluk açısından bakıldığında sorunları çözmek daha kolay olur. O zaman adalet ortaya çıkar ve onun kestiği parmak acımaz.

Mutlu Kumluca” için;

*Çöplerin vaktinde alınması,

*Yolların zamanında onarılması,

*Kanalların zamanında temizlenmesi,

*Sivrisineklerle topyekun mücadele edilmesi,

* Hastanedeki kantin hizmetinin tam yapılması,

*Dedikoduların önüne geçilmesi için halkla sağlıklı iletişim kurulması,

* Halkın belediye tarafından bilgilendirilmesi,

*Öteki devlet daireleri (özellikle okullarla) ile sağlıklı iletişim kurulması,

*Halkın mutluluğunu arttıracak yeni projeler geliştirilmesi,

SOMSÖZ: “MUTLU KUMLUCA” SÖYLEMLE DEĞİL, EYLEMLE OLUR.