Soruşturmanın “ihaleye fesat karıştırma”, “resmi belgede sahtecilik” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamaları üzerine yürütüldüğü bildirildi.

Kabadayı’nın 2024’teki Açıklamaları Gündemde

Gözaltı gelişmesinin ardından Kabadayı’nın, 24 Ekim 2024’te yaptığı bir sosyal medya paylaşımı yeniden gündeme geldi. Kabadayı, göreve geldikten sonra başlattığı iç denetimler sonucunda 580 milyon TL’lik geçmiş dönem harcamasına dair 30’dan fazla usulsüzlük tespit ettiklerini açıklamıştı.

Kabadayı paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yeni belediye binasının başkanlık katındaki parkeleri beğenmeyen arkadaş, değiştirilmesi talimatını vermiş. 720 bin liralık bir fatura düzenlenmiş. Gittik baktık ki ortada yeni parke yok ama fatura var. Bu fatura iptal edildi. Firma ‘en azından KDV’sini ödeyin’ dedi. Biz yetimin hakkını yedirmeyiz.”

CHP’den Tepki: “Bu Hukuki Değil, Siyasi Bir Operasyon”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, operasyona tepki göstererek, uygulamanın hukuki değil siyasi bir müdahale olduğunu savundu. Çelik, “Seçilmiş bir belediye başkanının gece yarısı evinden gözaltına alınması demokrasiye aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Aksaray’da Küçük Kızın Örnek Davranışı
Aksaray’da Küçük Kızın Örnek Davranışı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma Sürüyor

Gözaltına alınan Kabadayı ve beraberindeki isimler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, soruşturmanın geçmiş döneme ilişkin ihbarlar ve belediye içi inceleme raporları doğrultusunda genişletileceği öğrenildi.

Muhabir: Berfin Işık