Toplantının ardından Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklama yapması bekleniyor.
Toplantının gündeminde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın tutuklanması ve CHP'nin bu duruma karşı izleyeceği yol haritası bulunuyor.
CHP, Akpolat'ın tutukluluğuna itiraz edecek ve hukuki süreç hakkında bilgilendirme yapacak.
MYK öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten açıklama geldi.
Tutuklanan Rıza Akpolat görevine dönene kadar CHP'li meclis üyelerinden birinin vekil seçileceğini belirten Çelik şöyle konuştu:
" Beşiktaş Belediye Başkanımız, haksız hukuksuz gerekçelerle bir kumpasla tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Rıza başkanın çalışma arkadaşlarının ve ailesinin yanındayız. CHP olarak bu haksızlık karşısında bu siyasi kumpas karşısında hem hukuki hem siyasi olarak en üst seviyede mücadelemizi gerçekleştireceğiz."