İYİ Parti Antalya milletvekili adayı Tuba Vural Çokal, Antalya'nın Finike ilçesini ziyaret edip vatandaşlardan destek istedi. İYİ Parti'nin projelerini anlatan Tuba Vural Çokal, tarımda ARGE'ye önem vereceklerini, araştırma merkezleri ve organize hayvancılık bölgeleri kuracaklarını dile getirdi. Tarımın her safhasının yeniden planlanacağını belirten, çiftçiler için çağrı merkezi kuracaklarını aktaran Dr. Tuba Vural Çokal, şeker fabrikalarının satışını iptal edeceklerini, çiftçilerin borçlarını faizsiz şekilde yeniden yapılandıracaklarını, ürün borsalarını etkinleştireceklerini kaydetti.

Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri olan Türkiye'nin uygulanan yanlış politikalar nedeni ile akla gelebilecek her şeyi ithal eden bir ülke haline geldiğini savunan Tuba Vural Çokal, "Tarım ülkesi Türkiye'nin geldiği yere bakar mısınız? Tarımın başkenti Antalya'nın durumuna bakar mısınız? AKP öncesinde kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye artık her şeyi ithal ediyor. Adını bizden alan ürünleri bile ithal ediyoruz. Zeytinlikleri imara açıp, gidip bilmem nereden zeytin ithal ediyoruz. Fıstığı, mısırı, soğanı, patatesi ithal ediyoruz. Eti ithal ediyoruz. İYİ Parti iktidarında mazotu çiftçimize yüzde elli indirimli vereceğiz. Ürünlerini pazarlamak için pazarlar oluşturacağız. Dünyanın dört bir tarafına yeniden ihracatı başlatacağız, köylümüzün çiftçimizin yanında olacağız" diye konuştu.

Finike kapalı pazar yeri ziyaretinde pazar esnafını ziyaret eden Çokal, Kadınların kendi ürünlerini satacakları pazarlar oluşturmak istediğini ifade ederek "Herkes seçim çalışması yapıyor. Pazarlara gidiyor. O pazar yerinde benim 70 yaşındaki teyzem bahçesinden topladığı rokayı yol kenarında satmaya çalışıyor. Bastonla yürüyen dedem yumurta satıyor. Pazarın dışında yol kenarında, kaldırım taşlarının üzerinde oturarak. Çünkü içerideki yerin kira parası onun elindeki ürünün tamamının ederinden fazla. Bunu tüm siyasetçiler görüyor. Ama çözüm bulamıyor. Ben, hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarının kapısını çalacak ve haftada bir gün pazar yerini kadınlara tahsis etmesini isteyeceğim" diye konuştu.