Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Çin'de üretilen koronavirüs aşısının yaklaşık 40 gün sonra Türkiye'ye geleceğini duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  aralık ayının başında Türkiye'ye Çin menşeili “CoronaVac" koronavirüs aşısının geleceğini açıkladı.

Bakan Koca  Türkiye'de koronavirüse karşı 5 milyon doz aşının uygulanacağını belirtti.

Bakan Koca, ilk aşamada yan etkisinin daha az olacağını düşündüğü yani daha güvenli bulduğu Çin menşeili "CoronaVac" ile işe başlamayı düşünüyor. Gerekli anlaşmaları da yapmış. Her şey açık ve net. Geriye de sadece aşının son bir defa daha değerlendirilmesi kalmış. Ben kendi adıma biraz da risk alarak müjdemi vereyim: Bence bu iş bitmiş. 5 milyon doz Çin kökenli koronavirüs aşısı aralıkta devreye girecek. Arkasından da 5'er milyon dozluk yeni uygulamaların başlayacağı anlaşılıyor. Yani ocak ve şubat aylarında da aşılama çalışmaları devam edecek. Bütün mesele kasım sonuna gelindiğinde, beklentiler doğrultusunda "aşı ile sağlanan bağışıklık düzeyinin ve güvenlik meselesinin yeterli olduğuna dair verilerin" elde edilmesinde. Durum böyle olursa aralık başında düğmeye basılabilir. Yani bakanlık da süreci izleyen bilim heyeti de meseleyi sağlama alıyor. Diğer yandan Rus aşısı için de iletişim kurulmuş durumda, görüşmeler devam ediyor.