İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, antibiyotik kullanımı ve aşı arasındaki ilişkiye dair değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Songül Özer, kişinin vücudunda herhangi bir bakteriyel enfeksiyon varsa doktoru da öneriyorsa antibiyotik kullanılması gerektiğini belirterek “’Bakteriyel’ kısmının altını çizerek söylüyorum; doktorunuz da öneriyorsa elbette antibiyotik kullanılması gerekir. Bu durum kişinin, ne aşı olmasına engeldir, ne de COVID-19 geçirmenize engeldir” dedi. 

Antibiyotik kullananların aşıdan muaf olabileceği şeklindeki görüşün yanlış olduğunu vurgulayan Dr. Songül Özer, bakteri enfeksiyonu nedeniyle kullanılan antibiyotiklerin hiç kimseyi COVID-19'dan korumayacağını kaydetti. Dr. Özer, “Çünkü COVID-19 hastalığı biliyorsunuz ki bir ‘viral’ hastalık. Antibiyotikleri ise biz doktorlar bakterilere karşı veriyoruz. Yani, farklı bir mikroorganizma grubuna karşı kullanıyoruz. Bu yüzden, kullanılan antibiyotik sizi virüs enfeksiyonundan korumaz. Antibiyotik kullanıyor olmanız, sizin aşı olmanıza engel teşkil edecek bir durum da oluşturmaz” uyarısında bulundu.