Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2020 raporu ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili küresel çapta yayınlanan raporlarda da uyuşturucu kullanımının dünyanın her coğrafyasında arttığı, kullanım yaşının düştüğü ve ölüm oranlarının yükseldiğinin altını çizen Dr. Yavuzyılmaz; Bu nedenle bağımlılık yapıcı maddeler ve madde kullanımı ile mücadelenin, günümüzde çözüm bekleyen öncelikli sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Uyuşturucu kullanımına bağlı gelişen zararların sadece kişinin kendisine verdiği zararlar olarak görülemeyeceğini vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, kişinin sadece kendine değil çoğu zaman ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki ve ekonomik zararları da beraberinde getiren çok boyutlu bir hastalık olduğunu belirtti.

Gençlerin genellikle merak duygusundan ve arkadaş ortamlarında ‘Hayır’ diyemediklerinden dolayı bu tuzağa düştüklerine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, Bursa’da bağımlılıkla ilgili mücadeleyi üç aşamada sürdürdüklerini kaydetti.