İZMİR (İGFA)-  Çocuk sağlığını konu alan ve uluslararası bir katılımla gerçekleşecek olan İzmir Çocuk Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Doktor Behçet Uz Çocuk Kongresi 23-25 Eylül tarihlerinde yapılacak. 

İzmir'de çocuk sağlığı konusunda uzman hekimlerin bir araya geldiği etkinlik, İzmir Convention Center'da düzenlenecek. "Güçlüü kemikler, sağlıklı çocuklar" temasını konu alan kongrenin başkanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Behzat Özkan yapacak.  Etkinlikte Polonya, Birleşik Krallık, İtalya, İspanya ve Almanya'dan da çocuk sağlığı konusunda uzman hekimler yer alacak.

Bine yakın katılılm sağlanan  ve üç gün yoğun bir şekilde sürecek olan kongrenin ilk gününde, bildiri oturumları ve  Çocukluk Çağı Nörolojik Aciller Kursu, Bağışıklamada Güncel Yaklaşımlar Kursu ve Damar Erişimi Yönetimi Kursu verilecek. İkinci gününde ise Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Profesör Doktor Erhan Akdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Profesor Doktor Enver İlhan, İzmir İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Burak Öztop ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Kongre Başkanı Profesör Doktor Behzat Özkan açılış konuşmalarını yapacak. Açılış konuşmalarının ardından 60 ana konu üzerinden 21 farklı başlıkta 46 konuyla ilgili oturum gerçekleşecek. Son gün ise 21 farklı başlık altında toplanan 46 konuyla ilgili uzman hekimler açıklamalar yapacak. 

GÜÇLÜ KEMİKLER SAĞLIKLI ÇOCUKLAR 

Önemi konuların yer aldığı kongreyle ilgili konuşan Profesör Doktor Behzat Özkan, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi SUAM olan hastanemiz, 73 yıldır çocuklarımızın sağlığına kavuşmasına aralık vermeden katkıda bulunmaktadır. Pediatri ve Çocuk Cerrahisi uzmanlığı eğitimi yanı sıra üst ihtisas olarak pediatrinin tüm yan dalları ve çocuk kalp damar cerrahisi yan dal uzmanlığı eğitimi de verilmekte olup, ülkemizin dört bir yanında bu köklü kurumdan uzmanlığını almış çok sayıda hekimimiz bulunmaktadır. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz kongremizde de konusunda uzman değerli doktorlarımızın katılımıyla güncel bilgileri paylaşma ve tartışma fırsatını yakalayacağız. ‘Güçlü kemikler, sağlıklı çocuklar’ temasıyla düzenlediğimiz kongremizi uluslararası boyuttagerçekleştireceğiz.  Uluslararası alanda tanınmış hekimlerin katılımıyla zenginleşecek olan kongremizin bilimsel programında; çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri ve çocuk hemşirelerine yönelik toplam altı kurs ve pediatri alanında güncel gelişmeler, aşılar, beslenme, mekanik ventilasyon desteği gibi çocuk sağlığını ilgilendiren temel konular ele alınıp tartışılacak. Konferans ve paneller, bilimsel düzeyi yüksek çalışmaların paylaşılacağı sözel ve poster sunumları da kongremizde yer alacak. Kongremiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık." diyerek  kongrede katkı sunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.