GENEL

Selçuk Bayraktar, 2024’te Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni oldu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, özellikle ihracat odaklı gelirleriyle 2024 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sırada yer aldı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan 2024 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde zirve değişmedi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, özellikle savunma sanayii alanındaki yüksek ihracat performansının etkisiyle yılın en yüksek gelir vergisini ödeyen isim oldu.

Yerli ve milli İHA/SİHA teknolojilerindeki öncü çalışmaları ile bilinen Baykar’ın yurt dışı satışları 2023–2024 döneminde rekor seviyelere ulaşırken, bu artış vergi rekortmenliği listesine de yansıdı. Bayraktar’ın ardından listede üst düzey finans, sanayi ve yatırım sektörlerinden tanınmış isimler yer aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın verilerine göre 2024 yılında gelir vergisi tahsilatının önceki yıla göre ciddi artış kaydettiği belirtilirken, savunma sanayii ihracatının bütçeye katkısı da dikkat çekti.

{ "vars": { "account": "G-D88DGY52YP" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }