DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da partisinin Osmangazi İlçe Kongresi’nde konuştu. Babacan’ın gündeminde yeni anayasa tartışmaları ve güçlendirilmiş parlamenter sistem vardı.BURSA (İGFA) - Bursa'da partisinin Osmangazi ilçe kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni anayasa tartışmaları ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili hükümete Bursa'dan mesaj verdi. İktidarın hayal aleminde olduğunu belirten Babacan, ülkenin içinde bulunduğu ortam ve gidişatından örnekler verdi.

‘Anayasa’ya uymuyorsanız eskisinden, yenisinden size ne?’ diyen Babacan, “Sayın Erdoğan, siz önce Anayasa’ya, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uyun. Mevcut anayasayı, mevcut hukuku, uluslararası sözleşmeleri uygulayın. Siz Anayasa’daki yemin ettiğiniz tarafsızlık hükmüne uymayın, ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uymuyorum, saygı duymuyorum’ deyin, alt mahkeme sizin verdiğiniz cesaretle kararı uygulamadığında ‘Uygulamayabilir’ deyin, ondan sonra yeni anayasan bahsedin" dedi.

Anayasanın ilgili maddelerini acilen değiştirerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilmesi gerektiğini ifade eden Ali Babacan, "Eğer seçim öncesi iyi bir hazırlık yapılırsa hem siyasi hem de toplumsal mutabakat zemini sağlanırsa seçimlerden sonra bu sisteme geçmek en fazla 6 aydır. Bizim kültürümüzde hayırlı işte acele etmek vardır. Meclis süreci olur. Ciddi bir iş yapıyoruz. Tek imzayla gece yarısı kararnamelerine benzemez bu. Seçim öncesi tam bir mutabakat şartıyla altı ayda rahatlıkla yapılacağına inanıyoruz. ‘’Bekleyelim, seçimden sonra düşünürüz’ dersek seçim gelir geçer ama bu iş vakit alabilir" diye konuştu.

"SIFIRLARI DA BİZ ATACAĞIZ"

Gündemi artık kendilerinin oluşturduklarını öne süren Babacan, "Devletin basın yayın organlarını tek bir parti lehine kullanmanın verdiği avantaj, sopayla ya da havuçlu istedikleri haberi-yorumu yaptırdıkları bu kadar medya mekanizması, sınırsız para gücü… Ama ne oldu? Artık ülkenin gündemini oluşturma imkânları kalmadı. Artık gündemi DEVA Partisi oluşturuyor. Bizim gündemimizin peşinden koşmaya çalışıyorlar. Korkarım ki paraya ekleyecekleri sıfırları atmak da bize düşecek" dedi.

  https://twitter.com/alibabacan/status/1446444916339400706