CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ilçe başkanları ve partililerle birlikte Yenişehir Havaalanı'nın canlandırılması çağrısında bulundu.BURSA (İGFA) - Bursa Yenişehir Havaalanı’ndan düzenli sefer sayısının sürekli azalmasına tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Yenişehir Havaalanı önünde basın açıklaması yaptı. Bursa’nın hava ulaşımı sorunlarını gündeme taşıyan CHP'liler, sanayi, tarım, tarih, kültür başta olmak üzere birçok özelliğe sahip bir kentin ancak bu kadar kötü yönetilebileceğini öe sürdü.

Yenişehir Havaalanı’nın yeniden canlanabilmesi için bir yandaş firmaya ihtiyaç olduğunu iddia eden İl Başkanı İsmet Karaca, “Yandaşlara sesleniyorum. Yenişehir Havaalanı’nı ancak siz kurtarırsınız. Bir yandaş firma buraya el atsın!” dedi.

Yunuseli Havaalanını bir süre önce gündeme taşıdıklarını ifade eden Karaca, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı da bulunarak "İstanbul havaalanlarını Bursa havaalanı olarak algı oluşturmaktan vazgeçin! Bugünkü anlayışıyla buranın kurtarılması, canlandırılması için gereken teşvikler verilsin, tedbirler alınsın. Bursa Havaalanı olarak hak ettiği değeri görsün" diye konuştu.

"YUNUSELİ HAVAALANI'NDAN ELİNİZİ ÇEKİN"

"Bir kez daha söylüyorum Yunuseli Havaalanı'nda yapılaşmayı aklınızdan bile geçirmeyin" diyen Karaca, "Oranın eğer ihtiyaç varsa, pistleri uzatılarak yeniden kullanılabilir hale getirilebileceği bilgisi uzman raporlarında var. Yenişehir Havaalanı da var. Yenişehir Havaalanı sadece yolcu taşımacılığı değil, uluslararası kargo taşımacılığı için de çok uygun bir havaalanı. Bunun Bursa ekonomisi için çok faydası Yenişehir Havaalanı'nı atıl bırakmayın. Yandaşlara da sesleniyorum. Gelin buraya el atın! Bursalılar İstanbul havaalanlarına gitmek zorunda kalmasın" diye konuştu.