Bursa'da İYİ Parti İl Başkanlığı, vatandaşa ‘öküz’ diyen Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ile AK Parti İlçe Başkanı Kamil Turhan’a sert tepki gösterdi.BURSA (İGFA) - İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, sosyal medya hesabından yem ve gübre fiyatlarıyla ilgili soru soran vatandaşa, “Öküz” diyen Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’a ve bu paylaşımı beğenen AK Parti İlçe Başkanı Kamil Turhan’a ateş püskürdü.

AK Partili Belediye Başkanları ve yöneticilerin, vatandaşların karşısında söyleyecek sözlerinin kalmadığını söyleyen Başkan Türkoğlu, “Çaresizlik ve acizlik böyle bir şey. En makul sorulara bile cevap vermekte zorlanır, dahası kendinizi hakaret ederek savunmak zorunda kalırsınız” dedi.

Başkan Türkoğlu yazılı açıklamada, “Bayram Öztürk adlı vatandaşımız Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’a ithafen sosyal medyada bir soru sormuş. Demiş ki, ‘Samanın balyası 30 TL, Yoncanın balyası 40 TL, Yemin çuvalı 200 TL, Pancarın tonu 400 TL, Süte 1 TL zam yapmışsınız, hayırlı olsun diye milletimize paylaşım yapıyorsunuz. Az utanmayı bilin bari Başkanım. Madem yem ve gübre fiyatlarını da paylaşsana!  Böylesine masum ve basit bir soru bile Bay Başkan’ı çileden çıkarmaya yetmiş. Verdiği cevaba bakın; ‘Bayram Öztürk! Öküzlük yerine, öküzün saman ve yoncasını yetiştirsen maliyet düşer, kar oranı çıkar. Utanmaktan bahsedecek biri sen değilsin!" ifadelerini kullandı.

Başkan Korkmaz’ın bu paylaşımına ‘beğeni’ tuşuyla destek veren AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turhan’a ne demeli diye soran Türkoğlu, "Bu iki hadsizin hangi birini neresinden tutalım? Al birini vur ötekine! İktidarın ülke genelinde yaşadığı tahammülsüzlük, hükümetin hakim olduğu yerel yönetimlerde de kendini gösteriyor ve bu durum içine düşülen çaresizliğin, acizliğin en bariz tezahürlerini oluşturuyor. Ancak nafile, milletin hesabından kaçış yok, o sandık gelecek ve Ahmet Korkmaz ile Kamil Turhan gibi hadsizler o sandığa mutlaka gömülerek vatandaşa hakaretin hesabını verecekler"  dedi.

Kaynak: igf