ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi yeni eylem planını açıkladı. Genel Merkez'de düzenlenen planın detaylarını DEVA Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf anlattı.

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı'nın da katıldığı toplantıda, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir çözüm paketi hazırladıklarını kaydeden Genel Başkan Ali Babacan, DEVA Türkiye’sinde, sosyal güvenlik sisteminde köklü bir değişime gideceklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin sahip olduğu imkanlarla yoksulluk girdabını hızla tersine çevirebilecek güce sahip olduğunu belirten Babacan, "Ben ve arkadaşlarımın işin başında olduğu yakın geçmişimiz bunun somut örnekleri var. Bugün de doğru politikalarla parlak yarınlara ulaşmamızın önünde hiçbir engel yoktur. Hedefimiz; devleti, gerçekten kimsesizlerin kimsesi haline getirmek" dedi.

“Sosyal yardımları tek merkezde toplayacağız" diyen Babacan, "Vatandaşlarımızın sosyal yardım talep etmelerini beklemeyeceğiz, merkezi sistemle biz ihtiyaç sahiplerini biz belirleyeceğiz. Aile hekimliği sistemi gibi, her bir aileden sorumlu bir sosyal destek uzmanımız olacak. Devlet vatandaşın ayağına gidip, ‘Hakkını teslim etmeye geldik’ diyecek. Sosyal yardımların partizanca dağıtıldığı ve yoksulluğun istismar edildiği çarkı sona erdireceğiz" diye konuştu.

Babacan, sosyal yardım alan vatandaşlar için özel istihdam programları uygulayacaklarının da altını çizdi. Babacan konşmasından satırbaşları şöyle:

- Kayıt dışı istihdamın önlenmesiyle ilgili hazırlıklar yaptık. Hiçbir çalışan, sosyal haklarından vazgeçmek zorunda kalmayacak.

- ‘İş bulayım da sigorta önemli değil’ deniliyor. Bu ülkenin vatandaşları böyle bir çalışma ortamını hak etmiyor. Sendikalaşmayı ve toplu iş sözleşmesi yapılmasını destekleyeceğiz. İş kazalarını önlemek amacıyla iş sağlığı ve güvenliğini ILO standartlarına yükselteceğiz. Bizim işçimizin canı en az Avrupa’da çalışan işçilerin canı kadar kıymetli.

- Alım gücü gittikçe azalan engelli maaşlarını her kademede iyileştireceğiz. Evde bakım aylığı alanların, genel sağlık sigortası primlerini ödeyeceğiz ve geçmişe yönelik borçlarını defterlerden sileceğiz.”

- İşsizlik ödeneğini artıracağız, daha çok vatandaş faydalanacak.