Gelecek Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, her geçen gün artan kadın cinayet haberlerinie karşı "Kadına Yönelik Şiddet her şeyden önce insan hakları ihlalidir" dedi.Mehmet ÇETİNKAYA (Bursa İnternet Gazetesi-BİG) -  Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, İl Kadın Kolları Başkanı Tuğba Çetinkaya ile birlikte kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması yaptı.

Kadına yönelik şiddete ilişkin, 'Yeter artık' diye feryat etmekten yorulduklarını ifade eden Gelecek Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya'nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla özel etkinliğe İl Başkanı Alpaslan Yıldız da katılarak destek verdi.

İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Gelecek'te barış ve huzur içinde bütün kadınlarımızın onurla başı dik bir şekilde sosyal ve siyasal hayata katıldığı yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceklerinin altını çizdi. İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya ise, her geçen gün artan kadın cinayet haberlerinin hayatımızın bir parçası haline getirilmesini kabul etmediklerini belirterek, "Kadına Yönelik Şiddet her şeyden önce insan hakları ihlalidir. Çözüm üretmek için ekonomik, siyasi, kültürel etkenlerin dikkate alınması, sürece ilişkin gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması zaruridir. 414 kadın, sevdiklerinden, ailelerinden, hayatlarından acımasızca koparıldı. Bunların 160’ı şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti. Sayın Yetkililere Gelecek Partisi olarak soruyoruz. Siz neredesiniz? Gerekli yasal düzenlemeler yapılmadıkça, caydırıcı cezaları uygulanmadıkça, halen faillere iyi hal, etkin pişmanlık gibi takdiri indirimler uygulandıkça kadınların özgürlükleri ve yaşam hakları tehdit altında olacaktır" diye konuştu.

Toplumda önemli rol modellerin ve siyasi kişilerin, kadınlarla ilgili söylemlerinde konuşma dili çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, "Biz buradayız. Peki siz? Siz Neredesiniz? Bursa'da kadına şiddetle ilgili yaptığınız tüm haberlerin toplumu bilinçlendirmeye ve dönüştürmeye, yani, kadınların hayatta kalma mücadelesine büyük bir katkısı var. Kadın hakları için verdiğiniz mücadeledeki bu değerli katkınıza teşekkür ediyoruz. Bugün Gelecek Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmayı da ellerinizde daha da kıymetleneceği bilinciyle size emanet ediyoruz.” dedi.