İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Özgür medyayı susturmak için elinden geleni yapan iktidar şimdi de yerel basına darbe vurmak istiyor” dedi. ANKARA ( İGFA) - TBMM’de görüşmeleri süren yeni vergi kanununun, yerel gazetelere darbe vuracağı söylemini de beraberinde getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın bazı resmî ilanlarının artık gazetelere verilmemesini öngören maddeye ise muhalefet partilerinden itirazlar yükseliyor.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Özgür medyayı susturmak için elinden geleni yapan iktidar şimdi de yerel basına darbe vurmak istiyor” dedi.

TBMM’de görüşmeleri süren yeni vergi kanununun, yerel gazetelere darbe vuracağı söylemini de beraberinde getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın bazı resmî ilanlarının artık gazetelere verilmemesini öngören maddeye ise muhalefet partilerinden itirazlar yükseliyor.

“YEREL BASIN YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de yerel basının başını ağrıtacak madde ile ilgili tepki göstererek şunları söyledi: “Haberin asıl yeri ve kaynağı yerel basından çıkar. Bugün ulusal zemine taşınan birçok haber 81 ilimizin farklı bölgelerindeki bilgilerin toplanması ile Türkiye gündemine taşınır veya o ilin kendini ilgilendiren birçok bilgi yerel basın aracılığıyla kamuoyuna sunulur. Bahse konu kanun maddesinde ise ne yazık ki zaten zor durumda olan ve kıt kanaat geçinmek durumunda kalan yerel basına ağır bir darbe indirilmek istenmektedir. Milletin gerçekleri bilmesini istemedikleri için özgür medyayı susturmaya çalışan ancak yine de gidişlerini engelleyemeyecek olan bu iktidar şimdi de gözünü yerel basını yok etmeye dikmiş anlaşılan. Madde ile maliyenin bazı ilanlarını artık veremeyeceğini anlıyoruz ve ilan, yerel basının en önemli gelir kaynaklarından biridir. Bu kaynak yerel basının elinden alınırsa bölgedeki vatandaşların haber hakkı da ellerinden alınır ve zaten zor şartlarda iş yapan yerel basın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.”