CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sen iki yüzlüsün' diye seslendi. 21 Mayıs'ta Bursa mitinginin adresini de İstanbul olarak değiştirdiklerini açıkladı.İSTANBUL (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezalarının Yargıtay kararıyla onanması ardından İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığa seslendi .

Yanında Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Yönetenlere, yönetene Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan, bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz" dedi.

"Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan! Biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyi gideceğini bu zulmün son bulacağını huzur ve sukunetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza olacağız" diye konuştu.

"CANAN BİZİMDİR"

"Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Canan nezdinde vücut bulan halkın iradesi senden büyüktür" diyen Kılıçdaroğlu, "21 Mayıs'ta Bursa'da miting yapacaktık. Artık mitingin adresi Bursa değil, İstanbul'dur" dedi.

Bina önündeki kalabalık kitle de Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında  çeşitli sloganlar atıldı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1524787033704652803