ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortalama bir saat süren TBMM'deki grup toplantısında yaklaşık 13 dakika kürsüde gündem oldu.

'MEMNUNSANIZ, YOLUNUZ AÇIK OLSUN, AYRILIN BİZDEN'

Ankara’da Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonunda düzenlenen Engelliler Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında tartışma yaratan sözlerine bugün gazetecilerin soruları üzerine açıklık getirdi ve parti içinde, "kavgasına destek vermeyecek" olanlara yönelik de "ayrılın bizden" diyerek net mesaj verdi.

"Vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım" diyen Kılıçdaroğlu, "Vatanını satanlarla kavga etmek lazım dedim. Ben bunu söylemek zorundayım. Bizim vatanını satanlarla kavga etmemiz lazım. Ben bunu söylemek durumundayım. Allah aşkına bir davadan beraat ediliyorsunuz aynı dava yeniden açılıyor bu sefer müebbet hapis cezası alıyorsunuz. Böyle bir Türkiye'yi ben istemem. Tek yol sandığın gelmesi. Eğer yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyrun gelin yürüyeceğiz. Eğer mevcut durumdan memnunsanız yolunuz açık olsun, ayrılın bizden" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmalarının ortalama 1 saat sürdüğü biliniyor.

O nedenle yaklaşık 13 dakika kaldığı kürsüden, "Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Haydi eyvallah değerli arkadaşlar…" diye alışkın olunmayan tarzda bitirdiği konuşması, grup toplantı salonunda bulunan birçok partili tarafından beklenen bir durum değildi.