AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ,” Türk’ün Kaderi, Kürt’ün Kaderinden Ayrı değildir. Bizim amacımız ise daha fazla bütünleştirmektir. Daha fazla bu coğrafyanın nimetlerinden bütün halkların istifade edebileceği bir ortamı sağlamaktır. Bun un için bölge halklarının tamamının geleceği barıştan, esenlikten, kardeşlikten, kalkınmadan ve dayanışmadan geçiyor” dedi.Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dişi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. İlk olarak Mardin Valiliğine gelen Prof. Dr. Kurtulmuş, burada Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Mahmut Demirtaş ile bir süre basına kapalı olarak görüştü. Prof. Dr. Kurtulmuş, valilik ziyaretinin ardından bir otelin konferans salonunda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Fr. İbrahim Özcoşar, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

 Daha sonra özel bir otelde STK’larla bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, burada önemli açıklamalarda bulundu. Türk’ün Kaderi, Kürt’ün kaderinden ayrı olmadığına dikkat çeken kurtulmuş,”  Bizim amacımız ise daha fazla bütünleştirmektir. Daha fazla bu coğrafyanın nimetlerinden bütün halkların istifade edebileceği bir ortamı sağlamaktır. Bun un için bölge halklarının tamamının geleceği barıştan, esenlikten, kardeşlikten, kalkınmadan ve dayanışmadan geçiyor. Bunu sadece 84 milyon vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz bu ülkenin vatandaşları için söylemiyorum. Bu söylediklerimin tamamını bölge halklarındaki bütün kardeşlerimiz için söylüyorum. Irak’taki, Suriye’deki, Kürt kardeşlerimiz için de, Türkmen kardeşlerimiz için de, Arap kardeşlerimiz için de, Suni kardeşlerimiz için de, Şii kardeşlerimiz için de diğer din mensubu olan coğrafyamızın ortakları için de bunları söylüyorum.”dedi 

Bu coğrafyada insanların tamamının geleceği, ırkların tamamının geleceği, mezheplerin tamamının geleceği dostluktan, kardeşlikten, ittifaktan ve dayanışmadan geçtiğini dikkat çeken Kurtulmuş,” . Her kim ayrılık söylüyorsa, her kim bu bölgede bir takım grupların biri birinden ayrılmasının peşinden koşuyor bilerek veya bilmeden bu işe alet oluyorsa bilin ki bölge halklarının hayrına hiçbir şey söylemiyor. Çünkü biliyoruz ki Türk’ün kaderi, Kürt’ün kaderinden ayrı değildir. Çünkü biliyoruz ki Arap’ın kaderi, Kürt’ün den kaderinden ayrı değildir. Çünkü biliyoruz ki Suninin kaderi Şii’nin kaderinden ayrı değildir. Çünkü bizim derdimiz birliktir, bizim derdimiz beraberliktir, kardeşliktir, insanlıktır. İnsanların yaradılışından eşitliğidir.  Bu istikamette yürüyeceğiz. Bunu yaparken de bu ülkede bu coğrafyada güçlü olacağız. İki ayağımız da sağlam basacak.”ifadelerini kullandı.

Dünya siyasetinde çok önemli değişiklikler yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, konuşmasına şu şekilde sürdürdü,” Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki, özellikle soğuk savaş sonrasındaki dönemde, ama özellikle de son 10- 15 yıllık süre içerisinde dünya ekonomisinde çok önemli değişiklikleri dünya siyasetinde çok önemli değişiklikleri hep beraber yaşıyoruz. Eğer pandemi şartları olmasaydı bile küresel ölçekli çok büyük değişimlerin yaşandığı, bunun da sadece belli ülkelerde kısıtlı kalmadığı, bütün dünyaya yayıldığı bir dönemi idrak ediyoruz. Örneğin dünya ekonomisinde yeni güç merkezleri ortaya çıkmaya başlıyor. Özellikle Asya’daki üretim güçleri yükselen ülkelerin kayda değer bir çıkışını yaşamakta olduğumuzu biliyoruz."