Niğde'de 100 gramlık simidin fiyatı, üç ay içinde ikinci kez zamlanarak 4 TL oldu. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde'de çay-simit hesabı yaptı.ANKARA (İGFA) - Niğde'de 100 gramlık simidin fiyatının üç ay içinde ikinci kez zamlanarak 4 TL olması ardından CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın geçmiş dönemde yaptığı çay simit hesabına göndermede bulundu.

Niğde'deki zammın üç ay içinde iki kez olduğunu anımsatan Adem, "İktidarın ülkeyi yönetemediği her an kentlerimiz, hemşerilerimiz, vatandaşlarımız acı çekiyor, açlıkla, yoksullukla ve zamlarla boğuşuyor. AK Parti, bu millete artık kan kusturuyor" dedi.

20 yıllık iktidarda gelinen noktaya dikkati çeken Adem, yaşanılanların ortada olduğunu, söylenen her şeyin söylendiğini söyledi. 

"ERDOĞAN BU SÖZLERİ GÜNÜMÜZE UYARLASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daha önceki sözlerini hatırlatan Erhan Adem, "Kendisinin bu sözleri günümüze uyarlamasını temenni ediyorum. Erdoğan zamanında demişti ki "Simit 3 lira, 1 bardak çay 2.5 lira... 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay ile öğününü geçirse, 2 bin 475 lira yapıyor ve elde 350 lirası kalıyor. Bununla kira mı ödeyecek, yakacak mı alacak, çocuğunun okul masraflarını mı karşılayacak? Çay-simit hesabı yaparak iktidara geldiler ama asgari ücretliyi unuttular. Bu zalim iktidar millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor" diye konuştu.