ANKARA (İGFA) - 26 Eylül’de Ankara Anıt Park’ta gerçekleştirilecek miting öncesi Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan ses getirecek başka bir eylem düzenlendi. Başkan Yalçın, Sağlık Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı. Başkan Yalçın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir de dilekçe vermek istedi ancak dilekçenin iletilmesi bakanlığın güvenlikleri tarafından engellendi. Gerekçe olarak ise bakanlığın elden dilekçe almaması gösterildi.

Yalçın’ın Bakan Koca’ya vermek istediği dilekçe Bakanlık güvenliğinin engellemelerinin ardından e-posta üzerinden bakanlığın adresine gönderildi. Bakanlığa verilen dilekçede, izole edilemeyen virüsün aşısının olamayacağı vurgulandı. Öte yandan dilekçede “eğer yarasa yoksa, konakçısı ve dolayısı ile bulaşı ve doğal olarak da aşısının olmayacağı, DSÖ’nün 11 Mart 2020 tarihinde ilan ettiği pandemi değil ‘plandemi’ olarak görülüyor” ifadeleri yer aldı

Öte yandan aynı dilekçenin DSÖ’ye de yollandığını belirten ABP’li Yalçın, Sağlık Bakanlığı’nın virüs kaynağını, 26 Eylül tarihinde Ankara’daki mitinge kadar bilimsel bir şekilde açıklamadığı takdirde, Türkiye genelinde sivil itaatsizlik çağrısı yapacaklarının da altını çizdi.