Süper Lig'de düşmeme mücadelesi veren Bursaspor, bugün Antalyaspor'a konuk olacak. Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile birlikte ateş hattına gerileyen ve 30 puanla 17. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, hafta başından itibaren çalışmalarını Antalya'da sürdürüyor. Saat 20.30'da başlayacak bu kritik randevuda hakem Hüseyin Göçek düdük çalacak. Timsah'ta Yusuf Erdoğan, Antalyaspor'da ise Charles cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Antalya Stadyumu'nda saat 20:30 oynanacak kritik mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Ligde geride kalan 32 haftada ev sahibi ekip 42 puanla 7. konuk ekip ise 30 puanla 17. sırada yer alıyor.

Muhtemel 11'ler


Antalyaspor'da Salih Dursun ve Serdar Özkan sakatlıkları sebebiyle, Charles Fernando ise kart cezası nedeniyle mücadelede forma giyemeyecek isimler arasında yer alıyor.

Bursaspor'da ise Barış Yardımcı ve Tunay Torun sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecekken, Yusuf Erdoğan kart cezasından dolayı sahada takımıyla olamayacak.

Antalyaspor:  Boffin, Cissokho, Ângelo, Celustka, N. Sangare, Hakan Özmert, Yekta Kurtuluş, Doğukan Sinik, Fredy, Amilton, Mevlüt Erdinç

Bursaspor:  Okan, Vergini, Ertuğrul, Chedjou, Umut, Aytaç, Lima, Saivet, Lima, Latovlevici, Sakho

Maç Öncesi  İstatistikler

  • Bursaspor ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının beşini kazanan Antalyaspor (2M), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 27 karşılaşmada almıştı (11B 11M).
  • Bursaspor'u iki maçtır mağlup eden Antalyaspor, Süper Lig tarihinde rakibine karşı sadece bir kez üç maçlık seri yakaladı ancak bu serinin yayıldığı iki sezonun sonunda da ligden düştü (2001/02 & 2006/07).
  • Antalyaspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçında gol sevinci yaşayamayan Bursaspor, rakibi karşısında hiç üç maçlık seri yaşamadı.
  • Bursaspor'u konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçının sadece üçünü kazanabilen Antalyaspor (2B 4M), bu üç galibiyeti son üç karşılaşmada aldı.
  • Bursaspor ligde deplasmanda sekiz maçtır kazanamıyor (4B 4M); bu maçların sadece ikisinde gol atabildiler (toplam iki gol).
  • Bu sezon Süper Lig'in en az gol atan takımı olan Bursaspor (25), aynı zamanda deplasmanda en az gol bulan iki ekipten biri (11; Akhisarspor ile eşit).
  • Bu sezon Süper Lig'de hücum bölgesinde en az sahipsiz top kazanan takım Antalyaspor (68).
  • Bursaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla top kaybı yapan takım (4967); Antalyaspor ise en az top kaybı yapan takım (3948).
  • Süper Lig'de forma giydiği son dört maçta beş gol atan Mevlüt Erdinç, bu sezon oynadığı ilk 17 karşılaşmada dört gol kaydedebilmişti.
  • Aytaç Kara bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 29 maçta altı gol attı; aynı sayıda golü önceki 84 karşılaşmada bulabilmişti.