Bursaspor Kulübü Başkanı Faruk Banaz, kulübün borcunu açıkladı. Bursaspor'un 1 milyar lirayı aşkın borç olduğunu ifade eden Bşakan Banaz, "Bu borç takım düşse de var, kalsa da var" dedi.BURSA (İGFA) - Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz,Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

İlk günden beri yaşadıklarını yutkunarak sessizce anlatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Banaz, "Ne olursa olsun referansımız Bursaspor duruşu oldu. Şampiyonu şampiyon gibi yönetmeye çalıştık. Yükümlülüklerimizi yerine getirmeye gayret ettik. Bir Bursaspor taraftarı olarak sizinle aynı duyguları yaşıyoruz. Bursa kamuoyu ile gelinen noktayı eksiksiz paylaşma hasıl olmuştur" dedi.

Bursaspor'un bileti kesilmiş bir havası olduğunu ifade eden Banaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın arafta kalan, yönetimsiz kalan Bursaspor'u sahiplenme gayreti olduğunu belirterek, "Başkan Bey'in şehir dinakleri ile yaptığı istişareler vardı. Kamuoyu önünde cereyan eden durumlar bunlar. İstifa edenler, rakipler transfer yapıyor iken bizde takımda süre alan genç futbolcuları sattılar. Böyle bir süreç ile karşılaştığımız için, teknik kadro direktifi ile takviye yapmaya çalıştık. Başkan Bey ile biz bu yönde gayret ettik. O bilinç ve sahipsiz kalan Bursaspor'u yalnız bırakmamak ve kayyuma kalmaması için kabul ettik. Benimle hareket eden yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek süreci detaylı anlattı.

"TAHTAYI AÇMIŞLAR AMA NASIL AÇMIŞLAR?"

Eski yönetimin sezon başındaki tahtayı açmasıyla ilgili de serzenişte bulunan Banaz, “Sürecin başında tahtayı açmışlar ama nasıl açmışlar? 260 bin Euro borcu var Seleznov’a. 130 bin Euro’luk ödeme gerçekleştiriliyor. Muhattap ödemeyi alıyor ama kalanı nasıl ödeyeceksin diyor! Ona da şu tarihte öderiz deniyor. Ama yönetim, içerdeki topçuların garanti paralarını dahi ödeyemiyor. Ama uzun vadedeki oyuncuların paraları ödenmeye çalışıyor. Eğer 130 bin Euro ödenmezse Bursaspor bir daha ödeme yapar deniyor. Hep bu anlaşmalar yapılmış. Yapacağınız şeylerin taahhüt veriliyor. 130 bin Euro yine önümüze çıkıyor. Sonra üstüne 30 bin Euro da veriliyor ve tahta açılıyor. Sonra da bazı oyuncularla alakalı işlemler yapılıyor ve biz de parasal anlamda sorumluluğu karşılıyoruz. Biz acaba bu durumdan kurtulabilir miyiz diye karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

1 MİLYAR TL'Yİ AŞKIN BORÇ VAR

Ömer Furkan Banaz gelecek planlarına yönelik yaptığı açıklamada da, “Bugün düştüğümüz yerden kalkmayı başarmamız lazım. Bursaspor küme düştü. Hiçbirimiz hazmedemiyoruz. Ben rüyada gibiyim. Sanki halen ertesi gün maç olacakmış gibi hissediyorum. Son 4 maçta 10 puan topladık. İpleri elimize almıştık. 2 maçı kazansak ligde kalacaktık ama anlattıklarım burada kalacaktı. Bursaspor’un 1 milyar TL’yi aşkın borcu var. Küme düşse de var, kalsa da var. 3-5 kişinin bir araya gelerek çözeceği bir problem değil" diye konuştu.

"BASAMAK OLUŞUMLARIN TAMAMEN KARŞISINDAYIZ"

Nam, makam, menfaat ve çıkarları doğrultusunda Bursaspor'u basamak olarak kullanan oluşumların tamamen karşısında olduklarını taahhüt ettiklerini yineleyen Banaz, "İleride Bursaspor kamuoyundan onay alan projesi olanların önünü açacağımızı yine taahhüt ederiz. Tüm şehri Bursaspor'un yanında olmaya davet ediyoruz" dedi.

GÖREVİMİZE DEVAM EDİYORUZ

"Görevimize devam ediyoruz" diyen Banaz, "Destek olan sanayiciler var. Tahtayı açacak olan Bursa şehridir. Son kez de olsa elini taşın altına sokması gerekiyor. Başkan Bey ve biz 2 buçuk ay içinde 40 milyon lira katkı koyduk. Planları kısa vadeli yapmamayı bu kulübün öğrenmesi lazım. Mali ve idari açıdan 5-10 yıllık plana ihtiyaç var. 2010'da şampiyon olan takımı şimdiki hali ile değerlendirme yapıyor isek planlamayı da bu şekilde uzun soluklu yapmamız lazım. Yasal düzenleme 10 yıl öncesine götürebilinseydi bu tabloyu biz yaşamazdık hatta kimse cüret edemezdi. Mevcut spor yasası birikmiş borçlar ile devam etme konusunda ağır yaptırımları var" diye konuştu.

Denetim Kurulu raporu tamamlanınca mali yönden ibra olmayan önceki yönetime dava açabileceklerini ve bu konuyla ilgili süreci takip ettiklerini anlatan Banaz,"Kulübün Emin Adanur'a hala borcu var. Emin Adanur'a halen 33 milyon lira borç var. 3 futbolcu satarken oynamayacakları takıma sattı. Kiralamayı tercih edip kulübe kazandırsaydı. Şampiyonluk primi de dahi temliği var. Mustafa Hoca ile sezon sonuna kadar sözleşmemiz var. Son maça da çıkacak. Yabancı futbolcular ile alakalı kulübün menfaatleri doğrultusunda eleme muhakkak yapılacak. Spor hukukçuları ile istişare ettik. Futbolcuların çoğu fesih belgelerini geçmiş 7 ayda eline almış ve bu durumu bekleyenlerden oluşuyor. Bursa bu işi sahiplenmezse bu yasal düzenleme ışığında son bir kez daha sahiplenmez ise sonucu istemediğimiz gibi olur. Yine kamuoyunun sahiplendiği biri çıkıp kaynak ile gelirse görevi devredip kendisini destekleyeceğiz" dedi.

Kaynak: igf