4 bin 731 oyun kullanıldığı Galatasaray tarihinin en çok adaylı seçiminde yarışı kazanan Burak Elmas oldu.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen seçim büyük bir heyecana sahne oldu. 5 adayın yarıştığı ve son sandığa kadar kıyasıya geçen yarış sonucunda Burak Elmas, Mustafa Cengiz'in ardından Galatasaray'ın 38. Başkanı oldu.


Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas oldu. Burak Elmas 1541 oy alırken, ikinci sıradaki Eşref Hamamcıoğlu 1500 oy aldı.Galatasaray için tarihi bir seçim geride kalırken kazananı son sandıklar belirledi.

 

"HİÇ KİMSE KAYBETMEDİ"


Burak Elmas

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas, seçildikten sonra kürsüden ilk açıklamasını yaptı. Elmas, "Tüm üyelerimize, bana ve ekibime gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim. Bu Galatasaray'a yakışan yarışı birlikte götürdüğümüz tüm adaylara teşekkür ederim. Bu seçim Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray kararını verdi ve hiç kimse kaybetmedi. Yarından tezi yok birlik olup tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacağız. Birlikte çok şey başaracağız." ifadelerini kullandı.
 

FATİH TERİM SORUSUNA CEVAP VERDİ


Seçimden hemen önce 4 başkan adayı da tüm çalışmaların Fatih Terim yönetiminde yapılacağını içeren bir bildirin altına imza atarak teknik direktörlük koltuğunu Terim'e teslim edeceklerini açıklamıştı. Bir diğer başkan adayı Yiğit Şardan ise başkan seçilmesi durumunda Fatih Terim ile ilgili kararını sonra vereceğini açıklamıştı.

Fatih Terim ile ilgili gelen bir soruya Burak Elmas, "Verdiğimiz sözlerin hepsini biliyoruz, gereği neyse yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasını yaptı.
 

İŞTE BURAK ELMAS'IN LİSTESİ


Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

TOPLAM SANDIK SONUCU

BURAK ELMAS: 1.541

EŞREF HAMAMCIOĞLU: 1.500

METİN ÖZTÜRK: 893

YİĞİT ŞARDAN: 679

İBRAHİM ÖZDEMİR: 92