GAZİANTEP (İGFA) -  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilciliği ve Türkiye Su Topu Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlediği 4’üncü Rumkale Su Sporları Festivali’nin startını verdi.

Yavuzeli İlçesi’nde bulunan, Fırat’ın incisi olarak gösterilen  tarihi Rumkale’nin kıyılarında gerçekleşen festivalde eşsiz manzara eşliğinde 286 sporcu açık su yüzmede, 20 takım ve 600 sporcu dragon botta ve 8 takımın katıldığı sutopu branşında 150 sporcu derece için yarıştı. Yarışmaların startını festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve protokol beraber verdi. Öte yandan festivalde su kayağı, jet ski, flyboard, wakeboard ve serbest dalış rekortmeni Yaren Türk tarafından serbest dalış gösterileri yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale’yi dünyanın göz bebeği olarak nitelendirdi.  Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaptığı konuşmada Rumakle için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, festivalin federasyon açısından öneminin altını çizerek, "Türk yüzme tarihinde ilk defa Avrupa’da dereceler alarak 15 madalya ile döndük. Bunun için yüzme ihya ve inşa alanında hedeflerimize ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlığımızın destekleri sayesinde büyük başarılar kazanacağız. Gaziantep’te olimpiyat D barajının çıkması bir sürpriz değildir. Bir başkanlığın, bu şehrin hikayesidir. Bu şehir bir spor şehridir” dedi.