ANTALYA (AA) - Antalya'da dün yaşamını yitiren olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi İsmail Ogan, toprağa verildi.

Ogan (89) için evinin önünde düzenlenen törende, ailesinden helallik alındı.

Eski milli güreşçi Ahmet Ayık, burada yaptığı konuşmada, Ogan hakkında anlatılacak ve konuşulacak çok şey olduğunu belirterek, "Ona saatler, günler, kalemlerin mürekkepleri yetmez. Onunla hem milli takımda hem de kamplarda çok zamanımız geçti. Onun adı kamplarda 'Efe' idi. Yattığı yer nur olsun. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Lafın bittiği yer. Her canlı ölümü tadacak. Onu iyi bir aile reisi, sporcu olarak konuşulması gereken çok yönü var." ifadelerini kullandı.

Törende, Ogan'ın eşi Zeynep Ogan da gözyaşlarına hakim olamadı.

Ogan'ın cenazesi, daha sonra Eminceler Mahalle Mezarlığına götürüldü. Ogan'ın naaşı burada İlçe Müftüsü İbrahim Keser tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürkan, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan İsmail Ogan, rahatsızlığı nedeniyle 19 gün önce tedavi altına alındığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybetmişti.

Antalya'da 9 yaşında başladığı güreşte olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan Ogan, 1960 Roma Yaz Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 73 kiloda gümüş madalya, 1964 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ise serbest stil 78 kiloda altın madalya kazanarak kürsüye çıkmıştı.