BOURGES (AA) - Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Dörtlü Finali'nde mücadele edecek olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ve Galatasaray'a başarılar diledi.

Belentepe, bugün oynanacak yarı final karşılaşmaları öncesinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi yönetimi ve teknik ekibini Fransa'nın Bourges kentinde kaldıkları otelde ziyaret etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yöneticileri ve Galatasaray heyetinin de yer aldığı ziyarette Belentepe, her iki takıma da final yolunda başarılar diledi.

Belentepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki Türk takımını desteklemek için kente geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün akşam her iki takımımızın finale çıkmasını ümit ediyoruz. Buradaki kulüp temsilcilerinden, arkadaşlarından gördüğümüz kadarıyla beklenti de yüksek, inanç tam. Biz de iki ekibimizin de finale çıkmasını ve en iyi olanın kupayı kazanmasını ümit ediyoruz. Bu önemli kupayı ülkemize taşımayı arzu ediyoruz. Bu anlamda da inancımız yüksek."


- TBF Genel Sekreteri Antalyalı'dan "Türk finali" beklentisi


TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı da kupayı Türkiye'ye götürmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Kulüplerimizin gösterdiği bu muhteşem başarıdan dolayı çok mutluyuz, gururluyuz. Biliyor ve inanıyoruz, bugün iki takımımız da rakiplerini yenerek bizlere Türk finali izletecekler. İnşallah buradan kupayla dönmeyi umut ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Antalyalı, Belentepe'ye milli takım forması hediye etti.

Ziyarette, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen ve Asbaşkanı Ali Adalıoğlu, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi Genel Direktörü Zeynepgül Onay Ene de yer aldı.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Dörtlü Finali'nde bugün TSİ 18.00'de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ve İtalya'dan Umana Reyer, 21.00'de de Galatasaray ve Fransa'dan Tango Bourges takımıyla karşılaşacak.

Final maçı ise 7 Nisan'da oynanacak.