Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Lokomotiv Kuban ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen TOFAŞ Basketbol Takımı, parkeden 103-99 galip ayrıldı.

BURSA (İGFA) - ING Basketbol Süper Ligi 10. haftasında 1 Aralık Çarşamba günü sahasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i konuk edecek olan TOFAŞ, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada maç temposunu korumak adına Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Karşılaşmaya Kasey Shepherd, Yiğit Arslan, Pako Cruz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, Pako Cruz, Kasey Shepherd, Tomislav Zubcic ve Emre Tanışan’ın sayılarıyla 5. dakikada farkı çift hanelere (23-12) çıkarırken, ilk çeyreği Elgin Cook’un serbest atışlarıyla 32-20 önde kapattı.

İkinci çeyreğe daha etkili başlayan taraf Lokomotiv Kuban olurken, Rus ekibi bulduğu 12-2’lık seri ile farkı 2’ye çekti: 34-32. Moladan Berke Büyüktuncel’in üçlüğüyle dönen Bursa temsilcisi, Elgin Cook ve Berke Büyüktuncel’in sayılarıyla 16. dakikada farkı yeniden çift hanelere (48-37) çıkardı. Çeyreğin sonunda Pako Cruz, Elgin Cook ve Yiğit Arslan ile skor üretmeye devam eden TOFAŞ Basketbol Takımı, soyunma odasına 57-45 üstün girdi.

İlk yarıda Mavi Yeşilli takımda Kasey Shepherd 14 sayı; Emre Tanışan 10 sayı; Pako Cruz ve Berke Büyüktuncel 8’er sayı; Elgin Cook ve Tomislav Zubcic 6’şar sayı; Yiğit Arslan 3 sayı; Jeremy Simmons 2 sayı kaydetti.

Üçüncü çeyreğe Kasey Shepherd ve Tomislav Zubcic’in üçlükleriyle hızlı başlayan TOFAŞ, Jeremy Simmons’un smacıyla 22. dakikada farkı 20’ye yükseltti: 65-45. Son periyoda 78-69 önde giren Bursa ekibi, iyi savunmasının yanında Kasey Shepherd ve pota altından Jeremy Simmons ile üst üste sayılar bularak 33. dakikada durumu 88-73 yaptı. Son 5 dakikaya Tomislav Zubcic’in üçlükleriyle giren TOFAŞ Basketbol Takımı, son bölümde rakibinin sayılarına engel olamayınca bitime 55 saniye kala fark 3 sayıya (99-96) kadar inse de parkeden 103-99 galip ayrılmayı başardı.

Lokomotiv Kuban karşısında TOFAŞ’ta Kasey Shepherd 26 sayı-5 asist-5 ribaund ile takımnı en skorer ismi olurken; Tomislav Zubcic 19 sayı; Jeremy Simmons 12 sayı; Emre Tanışan, Pako Cruz ve Berke Büyüktuncel 10’ar sayı; Elgin Cook 9 sayı; Yiğit Arslan 7 sayıyla oynadı. Milli takım kampında bulunan Berk Uğurlu ile Muhsin Yaşar karşılaşmada forma giymedi.

Milli ara öncesinde Semt77 Yalovaspor’u deplasmanda 79-77 mağlup eden TOFAŞ Basketbol Takımı, 10. hafta mücadelesinde evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i ağırlayacak. 1 Aralık Çarşamba günü Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 17.00’de başlayacak.