Federasyona bağlı çok sayıda kulüp temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıya, eski dünya şampiyonu milli sporcu, Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ve Milli milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu katıldı.

14-16 şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘2020 İstişare Toplantısında;

- Spor Kulüplerinin Gelişimi ve Gelecek Planlaması

- Performans sporcusu yetiştirme

- Motosiklet sporunda tesisleşme

- 2020 yılı takvimi konuları ele alındı.


 

SOFUOĞLU 'MOTOSİKLET SPORUNUN GELİŞİMİ İÇİN VAR GÜCÜMLE ÇALIŞIYORUM'


 

Toplantıya katılan Kenan Sofuoğlu, motosiklet sporunun çok zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini belirtip, artık dünya ile rekabet edecek düzeyde sporcular yetiştirdiklerine dikkat çekti. Sofuoğlu ‘Çok küçük yaşlarda bu işlerin içine babamın tamirhanesinde girdim, büyük zorluklarla mücadele ederek bu günlere geldik. Şu anda elimizde çok kıymetli sporcularımız var, Toprak kendini kanıtlamış bir sporcumuz, şimdi ardından gelen Can ve Deniz gibi gelecek vaad eden sporcularımız var bunlar umut verici gelişmeler’ dedi.

Sofuoğlu ‘Milletvekili olduğumdan bu yana motosiklet sporunun gelişmesi adına sürekli sayın cumhurbaşkanımız ve spor bakanımızla görüşmeler halindeyiz. Şu anda devam eden bazı çalışmalarımız var elimizden geleni yapıyoruz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu sporun gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğimden kuşkunuz olmasın’ dedi.

2020 yarış takviminin ele alındığı toplantıda motosiklet kulüpleri adına söz alan kulüp temsilcileri, öneri ve dileklerini federasyona iletti .


 

UÇAR 'ÇOK VERİMLİ BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRDİK
'

Toplantı hakkında açıklamalar yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, iki gün süren çok verimli bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Uçar ‘Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli başkanlarımızla çok verimli bir organizasyon gerçekleştirdik. Motosiklet sporunun gelişimi için neler yapabiliriz, kulüplerimize ne gibi katkılar sağlayabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Ulusal ve uluslar arası organizasyonlarımızın çok daha yüksek performansla düzenlenebilmesi için önemli kararlar aldık. Ülkemizin tanıtımı adına faydalı olacak başarılı organizasyonlar düzenleme çabası içinde olacağız. Bu organizasyonda bizimle olan tüm delegelerimize, başkanlarımıza, kulüp temsilcilerimize ve Sakarya milletvekilimiz sayın Kenan Sofuoğlu’na çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Uçar sözlerine 2020 yılı tüm motosiklet camiasına hayırlı olsun diyerek sözlerini sonlandırdı.

Motosiklet kulüpleri temsilcilerinin görüş ve önerilerini paylaşmalarının ardından çekilen aile fotoğrafıyla organizasyon sona erdi.