Yalova'da İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Yalova'da Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri kapsamında Kasım ayında yapılacak olan her türlü sportif müsabakanın sağlıklı bir şekilde ve uluslararası kurallara uygun olarak yapılması için alınacak güvenlik tedbirleri ile müsabakalarda Covid-19 salgınına karşı yürütülecek uygulamalar da görüşüldü. 

Valilik toplantı salonunda  gerceklestirilen toplantiya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Çalı, İl Jandarma Komutanliğı Asayiş Müdürü J.Alb.Hayrettin Fidan, Yalova Belediyesi'nden Zabıta Amiri Ahmet Uçak, Yalova Baro Başkanlığı'ndan Berk İşcan, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Cesim Solhan, İl Okul Spor Koordinatörü İşcan Avşar, Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ertan Arabacı, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Tamer Erbul, Futbol İl Temsilcisi Sultan Eyüpoğlu, Kadıköy Spor Kulübü  Başkanı Mustafa Nuri Özel, Semt77 Yalovaspor Kulüp Yöneticisi Cem Saraç ve Spor Güvenligi Büro temsilcileri katıldı.

Yalova'da Kasım ayında  oynanacak olan ING Basketbol Süper Ligi,Kadınlar Basketbol 1.Ligi, BAL Ligi ve TVF Kadınlar  2. Lig ile  diğer amatör branşlarda oynanacak maçlarda alınacak güvenlik tedbirleri, ilgili federasyonlar tarafından alınan tedbirler, statların tribün düzenlemesi, güvenlik önlemleri,  taraftarların stada girişleri gibi pek çok konu ele alındı. Toplantıda, 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında,  İl Emniyet Müdürlüğü tarafindan taraftarlara yönelik hazırlanan kanunla ilgili bilgilendirici broşürlerin basılarak taraftarlara dağıtılmasına karar verildi.