BURSA (İGFA) - Mudanya Mütareke Mahallesi Aslanbaba Caddesi üzerindeki binayı Mübadele Evi'ne dönüştüren Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, mübadele dönemini yansıtan eşya, fotoğraf ve etnografik objeleri burada sergilemeye başladı. Kapı kollarından halı ve kilim dokuma makinesinin parçalarına, radyodan 200 senelik dikiş makinesine kadar bir çok özel eşyanın sergilendiği Mübadele Evi'nde, dernek olarak Avrupa Birliği ve çeşitli fonlarla gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında sergilenen 100'ü aşkın fotoğraflar da izlenime açıldı.

Dernek Başkanı Hüseyin Türker, 2005 yılından bu yana gelecek nesillere mübadeleyi anlatmak ve eser bırakmak için bir çok faaliyette bulunduklarını belirterek, yaşanılanları yüreklerde hissetmek ve geçmişi unutmamak adına mübadele kültürünün yaşadığı yerlerde bu tür evlerin sayısının artmasını diledi.

Mudanya ve Tirilye'ye günübirlik gelen yerli yabancı turistleri burada ağırlamak istediklerini söyleyen Başkan Türker, Mudanya protokolünün de destek vermeleri halinde hedeflerinin ilçede ortak bir mübadele anıt parkın açılışını yapmak olduğunu sözlerine ekledi.