Pandemi dönemiyle birlikte temasın azalması dünya düzeninde dijitalleşme ve teknolojik araçların yaygınlaşmasını hızlandırdı.İSTANBUL (İGFA) - Pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, ekonomik ve teknolojik gelişmeler, hayatın her alanını etkileyerek neredeyse bütün alışkanlıkları değiştirdi. Dünya düzeni dijitalleşmeye devam ediyor.

Firmaların online düzene geçmesi ve video konferans sistemleri kullanımının artması, hem zamandan tasarruf sağlanması hem de pandemi döneminde temasın azalması gibi olumlu sonuçlar doğurdu.

Dünyaca ünlü teknoloji firmaları, online toplantılarda kullanılmak üzere video konferans sistemi ürünlerini piyasaya sürmeye ve toplantılara özel web kamera modelleri geliştirdi. 2019'un ilk 9 ayı ile 2021 yılının ilk 9 ayını kıyaslandığında web kamera satışları 9 kat, notebook satışlarımızın yüzde 30 artmış olduğu gözlemlendi.

Bu dönemde, temassız ödemede en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaya başladı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, pandemi öncesi dönemde temassız ödemenin toplam ticaretteki payı yüzde 16,8 iken, pandemi sonrasında bu oran yüzde 46.7'ye çıktı. Dünyaca ünlü bankalar, kart firmaları ve cep telefonu üreticileri, geleceğe dönük ödeme altyapısı yatırımlarını RFID, QR, gibi NFC gibi teknolojiler üzerine inşa ediyor.

 

Kaynak: igf