İnternette satış yapmayı planlayan küçük işletmeler ve girişimcilerin kendi e-ticaret web sitelerine sahip olmalarının önemine dikkati çeken uzmanlar, bir WordPress e-ticaret sitesi kurmak için gerekli olanları paylaştı. İşletmelerin ürün ve hizmetlerini satmak için kendi e-ticaret sitelerine sahip olmaları, işlerini farklılaştırmalarına, marka bilinirliğini artırmalarına ve içerik, tasarım, sitenin özellikleri ve genel kullanıcı deneyimi üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarına olanak tanıyor.

WordPress’in profesyonel bir e-ticaret web sitesi oluşturmak için en iyi çözümlerden biri olduğunu belirten uzmanlar, işlerini büyütmek ve internette satış yapmak isteyen küçük işletme sahipleri ve girişimcilere yardımcı olmak amacıyla bir WordPress e-ticaret sitesi oluşturmak için nelerin gerekli olduğunu açıkladı.

 “Gemius Türkiye verilerine göre, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 95’i bir e-ticaret sitesini ziyaret ediyor. Bu, Türkiye’de e-ticaret yapan işletmeler için çok sayıda potansiyel müşteri olduğunu gösteriyor.  e-ticaret web sitelerinin oluşturulması için modern ve hızlandırılmış bir WordPress çözümü sunuyoruz ve Türkiye’deki küçük işletme sahipleri ve girişimcilere online yolculuklarında ihtiyaç duydukları araçları ve teknik desteği sağlayarak yardımcı olmaya hazırız. Bu yolculuğa atılmadan önce bir alan adı ve hosting planı seçme ve web sitesine SSL sertifikası yükleme gibi temel unsurları bilmek önemli" dedi.

Bir WordPress e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler şöyle:

Alan adı: Web sitesi oluşturmanın ilk adımı bir alan adı seçip kaydettirmektir ve bu, e-ticaret siteleri için de geçerlidir. Halihazırda kayıtlı bir alan adınız varsa bunu oluşturacağınız e-ticaret sitesinde kullanabilirsiniz.
  Hosting Planı:   WordPress web siteleri oluşturmak için mevcut farklı hosting planları kullanabilirsiniz. Dünyanın en popüler e-ticaret çözümü olan WooCommerce’in entegre halde geldiği bir WordPress E-Ticaret Hosting planı bulunuyor. Plan, 50.000’den fazla WordPress eklentisi ve 10.000 temanın yanı sıra arama motoru optimizasyonu (SEO) ve web sitesi yedekleme araçları da içeriyor.
  SSL Sertifikası: Birkaç yıl önce Google Chrome, SSL sertifikası olmayan web sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretlemeye başladı ve bu, tüm web sitelerinin SSL sertifikasıyla korunma altına alınmasını önemli hale getirdi. Bu, müşteriler kredi kartı bilgilerini, adreslerini ve diğer kişisel verilerini paylaştıkları e-ticaret siteleri için ise daha da önemli.