KPMG’nin ABD’de 300 yöneticiyle yaptığı araştırmaya göre; teknoloji, medya ve telekomünikasyon gibi sektörlerde veriye yatırım kısa vadede ciddi getiri sağlıyor.İSTANBUL (İGFA) - KPMG; teknoloji, medya ve telekomünikasyon (TMT) sektöründe veri görünümünü anlamak adına Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerinde görev alan 300 TMT lideri arasında bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, TMT şirketlerinin veri kaynaklarından henüz tam anlamda verim sağlayamadığını ve geçtiğimiz iki yıldan bu yana yapılan yatırımların optimizasyonu için güçlü bir fırsat bulunduğunu gösterdi.

KPMG Türkiye Teknoloji Sektör Lideri Gökhan Mataracı, verinin kişiselleştirmenin bir seçenekten ziyade zorunluluk olduğu bir dönemde şirketlerin müşterilerini anlaması ve hizmet vermesi için önemli araçlardan biri olduğunu belirterek, "Şirketler, verinin sağlayacağı içgörüyle yeni pazara giriş stratejileri geliştirebilir, yeni gelir kaynakları keşfedebilir veya rakiplerinden pazar payı alabilir. Teknoloji, medya ve telekomünikasyon da veriye yakın çalışan sektörlerin ön sıralarında yer alıyor. Örneğin; Microsoft Teams 2020 yılının Nisan ayında bir gün içerisinde 2,7 milyar dakika toplantı yapılmasıyla rekora imza atmıştı. Bu seviye, 16 Mart günü gerçekleştirilen 900 milyon adet toplantıya kıyasla yüzde 200’lük ciddi bir artışa işaret ediyor. Şirketler daha hızlı ve doğru karar vermelerini destekleyecek hizmetlere, rekabet avantajı sağlayacak yeni yöntemlere eskisinden daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu noktada veri stratejisi ve yönetişimi gibi katma değer sağlayan hizmetler öne çıkıyor. Araştırma sonuçlarına baktığımızda, şirketlerin rekabet gücü kazanmak için veri yatırımlarını gözden geçirdiğini görüyoruz. Veriye yaptıkları yatırımın kısa sürede kazanca dönüşeceğini düşünenlerin oranı da yüksek” diye konuştu.

Araştırmada şirketlerin yüzde 39’unun önümüzdeki 1-2 yıllık dönemde tüm teknoloji yatırımları arasındaki en ciddi getirinin veri yatırımları tarafından sağlanacağının altı çizildi.