ÜRÜNLERİ KORUMA YOLU

Günlük yaşantıda mağazacılık sektörünün en ciddi kayıpları arasında ürün gelmektedir. Bu yüzden bu tür kayıpları engellemek amaçlı ürün koruma sistemi geliştirilmiştir. Bu sistem sayesinde ürün güvenliği geniş çaplı bir şekilde alınmakta ve mağazaya yönelen müşteri potansiyelini arttırmaktadır. Genellikle mağazacılık alanında işyerlerinin sık karşılaştığı durumlardan bir tanesi de hırsızlık vakaları sonucunda istenmeyen ürün kayıplarının yaşanmasıdır. Bu sebepten dolayı hırsızlar tarafından ürünlerin çalınmasını durdurmak amaçlı sisteme ihtiyaç oldukça fazlalaşmıştır. Ürün koruma sistemi mağaza içi ve dışı alanlarda yerleştirilerek mağazanın güvenlini geniş safhalarda tutmaktadır. Süregelen hırsızlık sorunları mağaza sahiplerinin bütçelerini aşağıya çektikleri için bu sistem sayesinde artık bu tür sorunlardan kurtulmak mümkündür. Akusta manyetik, ürün koruma antenleri, etiketin takılacağı aparatlar ile sistem en iyi şekilde çalışmaktadır. Ürünler üzerine takılan antenler sonucunda kapıdan çıkışların ardından sesli ve ışıklı bir şekilde bildirim yapmaktadır. Böylelikle mağazacılık alanında çok sık rastlanan kayıplarında engellenmesi bu sistem sayesinde gerçekleşmiş olur.

Koruma alarm etiketiyle mağaza sahipleri ürünlerinin herhangi bir kayıplara sebebiyet vermesini durdurmak amaçlı takip etmek zorunda kalmadan uyarılar ile haberdar olmaktadır. Alınan ürünler kasada etiketlerin çıkarılması sayesinde uyarılmalar kesilir ve güvenli alışverişler sağlanır. Stoklarınızın daimi korumalığını gerçekleştirmek, hırsızlık olaylarının önüne geçmek, işyerlerinin karlarında belirli oranlarda artış sağlamak, zararları önlemek, müşteri memnuniyeti ve ziyaretçi sayısını arttırmak gibi pek çok konularda bir fayda sağladığını söylemek mümkündür.

Ürün koruma bütün mağazalar için oldukça önemli olan bir durumdur. Hırsızlık tüm mağazalar için en önemli güvenlik açığıdır. Mağazalarda ürünlerin çok fazla olması ve müşterilerin de sayıca oldukça fazla olması sebebiyle ürün koruma mağaza çalışanları ya da güvenlik kameraları tarafından tam olarak sağlanamaz. Bu noktada ürün koruma amaçlı olarak mağazalar da gerekli tedbirleri almaktadır.

Her mağazanın giriş – çıkış kapılarında rastladığınız ürün güvenlik antenleri ürün koruma sisteminin birer parçasıdır. Kıyafetlerin üzerinde bulunan etiket ya da sert tagler ile eşleştiğinde sesli uyarı veren bu cihazlar sayesinde mağazadan çıkan ürünler tespit edilir ve hırsızlığın da önüne bu sayede geçilebilir. Sadece birkaç saniyede gerçekleşen hırsızlık bu alarm sökücü sistemleri sayesinde önlenebiliyor. Mağaza güvenlik sistemi antenleri radyo frekansları ile çalışır ve bulundukları alanı sürekli olarak tarar. Taramalar sırasında ürünlerin üzerindeki mağaza çalışanları dışında çıkarılamayan etiketlere rastlanırsa sesli ve görsel uyarılarla mağaza çalışanları ikaz edilmiş olur. Bu sayede müşterilerin peşinde gezen mağaza görevlileri de olmaz. Bu durum hem müşterinin rahatı açısından hem de mağazanın itibarı açısından olumsuz bir durumdur. Hiç bir insan potansiyel hırsız muamelesi görmek istemez. Bu sebeplerden dolayı da mağaza ürün koruma sistemleri oldukça önemli bir noktaya gelmektedir. Güvenlik kameralarına göre hırsızlığı tespit etmekte daha başarılı ve hızlı bir uyarı sistemi olan ürün koruma sistemi her mağazanın tercih ettiği bir güvenlik sistemdir.

Güvenlikte Son Nokta

Bekçi kontrol sistemleri bir bölgenin veya bir alanın güvenlik personeli tarafından kontrol edilip edilmediğini anlamaya yarayan elektronik bir güvenlik sistemidir. Özel bir kullanım becerisi gerektirmeyen bu aletler tek bir dokunma ile her türlü nesnenin veya güvenlik biriminin kontrol edilmesini sağlamaktadır.

Bu sistemler güvenliği sağlamak ile yetkili kişilerin bilgisayar ortamında görevlerini tam olarak yapıp yapmadıklarını denetlemenizi sağlayan sistemlerdir. Paslanmaz çelikten üretilen bu ürünler darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Sistem haberleşme yuvası, kontrol noktalarına yerleştirilmiş güvenlik noktaları ve bekçi anahtarlıkları sayesinde denetim sağlıklı ve oldukça kolay olarak gerçekleşebilmektedir. Denetim noktalarına yerleştirilen tonlara tek bir dokunuş ile hangi bekçinin, hangi saatte, hangi noktayı kontrol ettiğini öğrenmek mümkündür. Gece boyu yapılan tüm kontroller cihaz üzerinde toplanır gün bitiminde de USB yuvasına yerleştirilerek bilgiler bilgisayar ortamına aktarılır. Sistem her tür bilgisayar ile uyum göstermektedir.

Araç Takibi Ve Kontrolü

Bekçi tur sistemi sistemleri sayesinde araç takibi de yapmanız mümkündür. İşletmenin araçlarının hangi saatlerde giriş ve çıkış yaptıklarını raporlayabilir, şoförleri ve güzergahları kayıt altına alabilirsiniz. Bu şekilde sistemi gündüz araç takibi gece de bekçi takibi şeklinde 24 saat boyunca kullanabilirsiniz.

Sistem Nasıl Çalışır?

Güvenliğin önemli olduğu güvenlik kontrol noktalarına monte işlemi gerçekleştirilir. Bekçi kendisine ait anahtarlığı akıllı kaleme okutur böylece sistem o bekçiyi tanır. Bekçi kontrol etmesi gereken noktalardan geçerken güvenlik otomatlarına kalemini okutur bu sırada akıllı kalem sesli uyarı verir. Tüm bu işlemler akıllı kalem sayesinde kontrol altına alınır. Nöbet saati bitiminde USB ile bilgisayara bağlanan kalemler tüm bilgileri ve kontrol periyotlarını gösterir.