Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER), ilk Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.BURSA (İGFA) -  BUÜ bünyesinde yenikurulan Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER), Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başkanlığında bir araya geldi. Merkezin yönetim kurulu toplantısına; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnegöl İşletme Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesini temsilen akademisyenler yönetim kurulu üyesi sıfatı ile katılım gösterdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARININ TAMAMLAYICISI OLACAK

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Yönetim Kurulu toplantısında merkezin sosyal bilimler alanına odaklanan bir yapıda tasarlandığını ve bu yönüyle diğer üniversitelerden farklılaşacağını ifade etti. Kılavuz, merkezin fen ve sağlık bilimleri alanında yürütülen teknoloji odaklı dijital dönüşüm çalışmalarının tamamlayıcısı olacağını ve teknoloji odaklı projelere ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz ise katılımcılara merkezin hazırlanan yıllık çalışma planını sundu. Hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi veren Kaymaz, “DİJİMER, sosyal bilimler alanına yönelik olarak; dijital işletme yönetimi, platform ekonomileri, paylaşım ekonomisi, dijital para, dijital iletişim, dijital kültür, dijital etik, dijital sosyoloji, dijital çalışma biçimleri, bilişim hukuku, dijital pazarlama, e-Devlet uygulamaları, kişisel verilerin korunması hukuku, uzaktan eğitim ve e-öğrenme, dijital liderlik gibi konulara odaklanacak” dedi.

 

Kaynak: igf