Sanat dünyada insanları birleştiren en temel olgulardan bir tanesidir. Dünyanın birçok yerinde de farklı sanat türlerinde eserler veren sanatçılar vardır. Çağımızın en önemli resim sanatçılarından bir tanesi ise Robert Janitz isimli kişidir. Soyut resim denilince akla gelen ilk ressamlar arasındadır.

Robert Janitz Kimdir ve Eserleri

Robert Janitz hakkında söylenebilecek çok sayıda şey bulunuyor. Onlar arasında söylenebileceklerden başlıcaları şunlardır. Kendisi 1962 senesinde Almanya'nin Alsfeld şehrinde dünyaya gelmiştir. Hesse kentinde olan Malburg Üniversitesinde karşılaştırmalı dinler, sanat tarihi, sankritçe eğitimleri aldıktan sonra yüksek lisans yapmış bir sanatçıdır. Ayrıca iki yıl boyunca Margburg'da kağıt yapımı eğitimi almıştır. Eğitiminden sonra bir süre Fransa'da yaşamış ve burada bulunan üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. İlk kişisel sergisini 1996 senesinde Fransa'da açmıştır. Kendisinin sanatında öne çıkan öğelerin başında büyük ebatlı tek renk ana zemin üzerine yaptığı çalışmalar yer alır. Son derece karakteristik bir resim tarzı vardır. Aynı zamanda yayınlanmış olan bir de kitabı mevcuttur.

Robert Janitz eserlerini daha yakından görmek ve bilgi almak isterseniz o zaman sanatçının çok özel eserlerine https://sevildolmaci.com.tr/tr/sanatci/robert-janitz adresinden ulaşabilirsiniz.