Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde orman yangınlarıyla mücadelede altı farklı noktada çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Son beş gün içinde 342 yangının çıktığını ifade eden Bakan Yumaklı, en kritik bölgenin Antakya olduğunu vurguladı. Öte yandan, Hatay'da çıkan yangında bir itfaiye aracı alevlerin arasında mahsur kaldı.

Türkiye’nin Yüreğini Yakan Faciada Yeni Detaylar
Türkiye’nin Yüreğini Yakan Faciada Yeni Detaylar
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son beş gün içinde Türkiye genelinde toplam 342 orman yangını çıktığını açıkladı. Bakan Yumaklı, halen altı farklı noktada yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yangınlarla mücadelede en kritik bölgenin Antakya olduğunu vurgulayan Yumaklı, ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Hatay’da çıkan yangınlarda ise dramatik anlar yaşandı. Alevlerin hızla yayılması sonucu bir itfaiye aracı yangının ortasında mahsur kaldı. Araçtaki personelin durumuna ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Bakanlık, hava ve kara unsurlarıyla yangınlara müdahale çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kamuoyuna, yangın riski yüksek bölgelerde dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Kaynak: RSS