Kahramanmaraş’ta yapay zekanın kötüye kullanıldığı skandal bir olay ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, 15 ve 16 yaşlarındaki iki lise öğrencisi, aynı okulda öğrenim gören 6 kız öğrenciye ait fotoğrafları yapay zeka uygulamalarıyla müstehcen içeriklere dönüştürdü.

Oluşturulan sahte görüntülerin farklı sosyal medya ve dijital platformlarda paylaşıldığının tespit edilmesi üzerine durum güvenlik güçlerine bildirildi. Başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli iki öğrenci gözaltına alındı.

Galerici Esnafına Yetki Belgesinde Lise Mezuniyeti Şartı Kaldırıldı!
Galerici Esnafına Yetki Belgesinde Lise Mezuniyeti Şartı Kaldırıldı!
İçeriği Görüntüle

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “müstehcenlik” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, özellikle yapay zeka teknolojilerinin hukuka aykırı ve kişilik haklarını ihlal edecek şekilde kullanılmasının ağır cezai yaptırımları bulunduğunu vurgulayarak aileleri ve öğrencileri bu konuda uyardı.

Kaynak: Batı Akdeniz Haber Ajansı