Aksaray Belediyesi’nin Paşacık Mahallesinde hayata geçirdiği Gülümse Park düzenlenen törenle birlikte hizmete açıldı. AKSARAY (İGFA) - Aksaray genelinde alt ve üst yapı başta olmak üzere kültür sanat etkinliklerinden fiziki yatırımlara ve sosyal projelere varıncaya kadar birçok projeye öncülük eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çocukların ve gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak ailelere rahat bir nefes aldıracak Gülümse Parkı projesini de tamamlandı.

Paşacık Mahallesi'nde bulunan 6 Bin 219 Metrekarelik alanda hayata geçirilen Gülümse Park, zengin içeriği ile diğer parklardan farklı olarak dizayn edildi. İçerisinde çocuklar için eğlenceli ve geliştirici elma kurdu, zıp zıp trambolin gibi birçok oyun grubu, survivor parkurları, spor alanı, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve kamelyalar yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Başkan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da ilk kez farklı konsepte hazırlanan Gülümse Parkı’nın Paşacık Mahallesi ve şehre farklı bir değer katacağını söyledi. Başkan Dinçer, belediye imkânları doğrultusunda yeni parklar yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Şehrimizde hayata geçirdiğimiz bütün yeni parklarımızda ve yenilediğimiz parklarımızda köklü bir değişiklik yapıyoruz. Modern oyun grupları ve spor aletleri ile parklarımızı daha kullanışlı hale getiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdın bizden talebi olan parkların güvenli hale gelmesi için aydınlatma çalışmalarını da ihmal etmiyoruz” dedi.

Daha sonra davetlilerin katılımı açılış kurdelasını kesildi. Başkan Dinçer, açılan park içerisindeki basketbol sahasında potaya ilk atışı yaptı, futbol sahasında kaleye şut çekti.