Balık model abiye, özgün bir tasarım olarak karşımıza çıkmaktadır. Abiye, siyah kravatlı yemekler, balolar ve düğünler gibi resmi etkinliklerde giyilen kadınlar için gece kıyafetleridir. Günlük elbiselerden daha ayrıntılı olan bu elbiseler, sade bir kokteyl elbisesinden daha resmi bir kıyafet giymek isteyen kadınlar tarafından giyilir.

Balık model abiye elbiseleri çok çeşitli kumaşlardan yapılabilir, ancak genellikle saten veya ipekten yapılır çünkü bu kumaşlar geceleri ışık altında parlar. Gece kıyafetleri, kıyafete ışıltı katmak için boncuklarla veya diğer süslemelerle de süslenebilir. Bir gece elbisesinin kolları varsa, akşam etkinliği sırasında çok açık olmalarını önlemek için üst kolun en az yarısına kadar uzanmalıdır. Bir gece elbisesinin kolları yoksa, ceket veya üstte şal olmadan giyildiğinde dekolte göstermemelidir.

Bir gece elbisesi, bir gece etkinliği sırasında giyilirken herhangi bir dekoltenin görünmesini önlemek için yüksek bir yakaya sahip olmalıdır. Bir gece elbisesinin etek ucu dizden yaklaşık 5-6 santim yukarıda olmalıdır. Tüm bu bilgiler ışığında https://www.tiah.com.tr/balik-abiye internet sayfasında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.