Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Animasyon sektörüne yönelik bölgeye katma değer sağlayacak projelerin istişare edildiği Animasyon Danışma Kurulu Toplantısı düzenledi.

Çevrimiçi toplantıya; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri M. Zeki Durak, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı M. Selçuk Yavuzkanat, TRT Çocuk Kanalı Koordinatörü Bora Durmuşoğlu ve animasyon sektörü temsilciler katıldı. Toplantıda, sektörün yerel gücünün uluslararası pazardaki payının artırılacağı ve sektörel ekosistemin geliştirileceği bilgisi verildi.

DURAK: YURT DIŞI İŞ BİRLİKLERİNE ODAKLANACAĞIZ

Animasyon sektörüne yönelik ticari faydaların artırılması amacıyla yapılan bilgilendirme toplantılarının önemli etkileşimler yarattığını belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, uluslararası düzeyde önemli bir ticaret hacmine sahip olan animasyon sektörünün Eskişehir’deki gücünü artırarak, ülkemizdeki ekonomik kalkınma hamlelerini ivmelendirmek istediklerini söyledi. Bu düşünceden hareketle çalışmalarımızda, sektör paydaşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda plan ve programlar hazırlıyoruz. 2014 yılından bu yana sektöre yönelik birçok festival, yarışma, toplantı ve çalıştaylar gerçekleştirdiklerini anlatan Durak, önümüzdeki dönemde de yurtdışı iş birliği çalışmalarına odaklanacaklarını söyledi.

Toplantıda ETO Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Metin Güler de Eskişehir’in animasyon sektöründe bir üs olduğunu vurgulayarak, önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtirken, Sinema Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı M. Selçuk Yavuzkanat da animasyon sektörünün ticaret hacminin büyümesi için çekilecek filmlere verilen desteklerin sektörü zenginleştirdiğini kaydetti.