İnsanlar günlük hayatlarında pek çok sıkıntı ile karşı kaşıya kalmaktadır. Bu sıkıntıların yanında birde cilt problemleri özellikle günümüzde çoğu insanın problemi olarak görülmektedir. Özellikle bazı insanların ciltleri son derece hassas yapıdadır ve bu hassas yapının zarar görmemesi için pek çok önlem alınması gerekmektedir. Her insanın cilt yapısı aynı değildir. Bazılarının ciltleri hassas, nemli ve kuru olabilmektedir. Özellikle hassas ve kuru cilde sahip olan insanlar pek çok problem yaşamaktadırlar.

Günümüzde özellikle kadınlar tarafından nemlendirici yüz kremi gibi ek maddeler cildin parlaması ve nemlenmesi amacı ile sıklıkla tercih edilmektedirler. Değişen dünyada bu kremlerin kullanım alanı genişlemiş ve çoğu kuru cilde sahip erkekte artık bu kremlerden kullanmaya başlamışlardır. Kuru cildi olan insanların yüzlerinin soluk görülmesi ve nem eksikliği kullanım açısından başlıca faktörler arasında yer almaktadır.

Nemlendirici Krem Nedir

Cildin en önemli ihtiyaçlarından birisi nemdir ve bu nemin genetik olarak ya da yaşam şartlarına bağlı olarak vücudunda eksik barındıran kimseler tarafından kullanılan akışkan maddeler nemlendirici krem olarak karşımıza çıkmaktadır. Çağımızda hemen hemen herkes günün başlangıcında bu kremlerden kullanarak dışarı çıkmaktadır. Kadınlar makyaj yapmadan önce bu kremleri kullanmaktadırlar. Temel sebepleri arasında ciltte var olan soluk görüntüyü almak ve cilt değerlerini dengelemek olarak görülmektedir. Kuru cilde sahip olan kişilerde cildin soluk görünmesinin dışında cilde temas edildiği zaman pütürlü ve sert olması da son derece sık görülen durumlardır. Bu kremler cildin ihtiyacını karşılamak amacı ile kullanılmaktadır. Pütürlü ve sert olan hissiyatı değiştirerek aynı zamanda yumuşak bir cilt kullanımı imkânı da sağlamaktadırlar. Her gün tıraş olmak zorunda kalan erkeklerde bu tarz problemler sıklıkla görülmektedir. Bu durum eşler tarafından da bazı durumlarda şikâyet edildiği görülen olaylardan birisidir. Krem kullanımı bu gibi durumlarda oldukça fayda sağlamaktadır.

Nemlendirici Krem Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Sıklıkla kullanılan bu kremler daha öncede belirttiğimiz gibi cildin ihtiyacı olan veya eksik olan nemi karşılamak amacı ile kullanılmaktadır. Nemlendirici yüz kremi cildin yumuşamasının yanında gözeneklerin temizlenmesi içinde kullanılmaktadır. Bu kremleri kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken konu ise sizin cilt tipinize uygun olarak üretilen kremlerin tercih edilmesidir. Piyasada var olan kremler genellikle belirli cilt tiplerine hitap etmektedir. Kuru, sıkı, geniş gözenekli ve nemli cilt tiplerine uygun olarak üretilen kremler bulunmaktadır. Nemli ciltlerinde bazı durumlarda destekleyici ve besleyici kremlere ihtiyaç duyduğu görülmektedir. Yanlış cilt tipi için kullanılan kremler ya çok az ya hiç etki göstermemektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta çocukların ve gençlerin kremleri kullanım şekli olarak görülmektedir. Bazı durumlarda çocuk ve gençler için özel kremlerin kullanılması gerekmektedir. Herhangi bir cilt sağlığı problemi ileri düzeyde olan kimseler ise ciltlerine ek bir madde uygulamadan önce dermatoloji servislerinden mutlaka fikir almalıdırlar.

BioBellinda Nemlendirici Yüz Kremi

Nemli olan cilt yapısının bile belirli durumlarda nemlendirici krem takviyesine ihtiyacı olduğundan bahsetmiştik. İhtiyaç duyulan nemi bu cilt tipi bile her zaman karşılayamıyor olabilir. Doğal olarak nem problemi çeken ciltlerde pek çok sorun meydana gelmektedir. Bunların başlıca olanları kırışıklık, pullanma, kuruluk ve bunlara bağlı olarak farklı cilt problemleri ortaya çıkabilmektedir. BioBellinda markasının üretmiş olduğu yüz kremi içerisinde olan GymnemaSylsvestreLeafExtract içeriği ile bu problemlerin önüne geçebileceğini dermatolojik açıdan ispat etmiştir. Yapımında uygulanan özel formül sayesinde her cilt tipinde kullanılabileceği de gözlemlenmiştir. Vücudumuzun ve yüzümüzün gün içerisinde karşı karşıya kaldığı olumsuz durumlardan koruma sağlayabildiği gibi var olan problemleri de azalttığı gözlemlenmiştir. Yumuşak ve parlak bir cilt beklentisi içerisinde olan kadınların kullandıktan sonra son derece memnun kaldığı da bir diğer tespitler arasında yer almaktadır. Uzun süren etkisi sayesinde de gün içerisinde cilt rahatsızlığı çekmeden kullanım sağlayabilmektesiniz. BioBellindanemlendirici yüz kremi içeriğinde shea yağı, gliserin ve E vitamini bulunmaktadır. Bu içerikler sayesinde antioksidan etkisini de barındırmaktadır.

Ayrıca bazı nemlendirici kremler kullanıldığı zaman yüzünüzde bir tabaka hissiyatı oluşturmaktadır. BioBellinda markasının üretmiş olduğu bu kremlerde ise bu tabaka hissedilmez ve yüzünüzde herhangi bir ek madde hissiyatını da yaşamazsınız. Özellikle kadınların sıklıkla kullandığı makyaj öncesi baz etkisini de göstermesi kafa karışıklığını önlemektedir. Her makyaj malzemesinin bir etkisi olduğu bilinmektedir. Baz olarak kullanımlarda yüzünüzü her türlü tehdide karşı koruyacağı da gözlemlenen bir diğer özelliktir. Bu gibi özellikler yanı sıra formülünde bulunan etken maddeler sayesinde yüz bölgesinde bulunan tüyleri azalttığı da görülmektedir. Özellikle kadınlar açısından bu istenmeyen tüyler zaman zaman problem oluşturabilmektedir. BioBellindanemlendirici yüz kremi içerisinde bulundurduğu özel karışımı ile bu tüylerin azalmasını sağlamaktadır. Ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken bir konu ise tüy problemlerini çözebilecek bir içeriğe sahip olduğu için kirpik ve kaş bölgesinden mümkün olduğu kadar uzak tutularak kullanılması önerilmektedir. Krem her yaş grubuna ve her cilt tipine hitap etmesi ile diğer kremlerden ayrılmaktadır. Uzun süreli kullanımı durumunda ciltte parlaklık, pürüzsüzlük ve gözenek tıkanıklığının önlendiği görülmektedir. Gün içerisinde kullanımı ile birlikte parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Özel formülünden kaynaklı olan hafif yapısı ise sürüldüğü noktada ağırlık oluşturmaz ve kullanım kolaylığı sağlar.