İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacer Salih Yıldız İlkokulu iş birliğinde “Ben de çocuğum oynamak istiyorum” sloganıyla düzenlediği Engelliler Haftası etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Hikmet Şahin Kültür Parkında yapılan eğlencelerde, engelli öğrenciler gönüllerince eğlendi.BURSA İGFA- 10-16 Mayıs tarihleri, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmesi nedeniyle her yıl bu hafta ülkemizde de engelli bireyler açışından toplumda farkındalık yaratabilmek ve toplumdaki bireylerin engelli bireyler ile empati kurmasını sağlamak amacıyla kutlanıyor. Engelsiz bir şehir hayali ile bu noktada çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hacer Salih Yıldız İlkokulu iş birliğinde “Ben de çocuğum oynamak istiyorum” sloganıyla özel bir etkinlik düzenledi.

GÜN BOYU EĞLENCE

Hikmet Şahin Kültür Parkında düzenlenen eğlence programında; halk oyunları gösterileri, şiirler, Aç Kapıyı Bezirgânbaşı, Eski Minder, Kutu Kutu Pense, Yağ Satarım Bal Satarım, Yakan Top, Çuval Yarışı ve Halat Çekme gibi geleneksel çocuk oyunları ile ikramların ve şişme oyun alanları ile balon etkinlikleri yer alıyor. Sabah 10.00’da başlayan ve öğlen sona eren etkinliğin açılışında, Belediye Başkanı Alper Taban da engelli öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ DOYASIYA EĞLENECEK

İnegöl Belediyesi’nin katkıları ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Hacer Salih Yıldız İlkokulu organizasyonuyla düzenlenen etkinliğin açılışında, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru kısa bir selamlama konuşması yaptı. Doğru, “Arkadaşlarımız bugün burada siz değerli çocuklarımız için ‘Ben de çocuğum oynamak istiyorum’ sloganıyla bu etkinliği düzenledi. Bizler de sizinle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnegöl Belediyemizin katkılarıyla böyle bir program düzenledik. İlkokul düzeyinde öğrenim gören özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz bu etkinlikte doyasıya eğlenecekler” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN HER ZAMAN KIYMETLİ

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Takvimde işlenmiş olan belirli günler vesilesiyle programlar icra ediliyor. Ancak çocuklarımız bizim için her zaman kıymetli. Bunları bir güne sığdırmamız mümkün değil. Sizlerin güzel, keyifli, nitelikli ve eğlenceli vakit geçirmenizi istiyoruz. Bu şehirde yaşayan tüm bireylerin yüzünün tebessüm etmesini istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın birbirlerine karşı sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle mukabele etmelerini istiyoruz. Bu özel gününüzün de kutlu olmasını diliyorum. Evlatlarımız inşallah ömür boyu göz aydınlığı olsun. Burada özel öğrencilerimizle, özel evlatlarımızla beraberiz. Velilerimizden güzel fikirler gelebiliyor. Bu noktada neler yapabileceğimize dair kanaatlerinizi bizimle paylaşırsanız hep birlikte şehrimizin gelişimine katkı sunmuş oluruz” ifadelerinde bulundu.