10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engelliler Haftası dünya genelinde 156 ülke tarafından aynı zamanda kutlanıyor. Niğde' de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Engelliler Haftası kapsamında, Niğde Sakatlar Derneği Niğde Şubesi tarafından farkındalık yürüyüşü yapıldı. Murat KARAKAYA /NİĞDE İGFA- Niğde Protokolünün de katılımı ile yapılan etkinliğe, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Özkök, Niğde İl Genel Meclis Üyesi Nusret Teksin,Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan'ın yanı sıra engelli bireyler ve yakınları da katıldı. 

Niğde Sakatlar Derneği Niğde Şubesi yerleşkesinden başlayan yürüyüş, yeni Niğde valilik binası önünde son buldu. Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunun Vali Yardımcısı Kılınç, Engellilerin hayat kalitelerinin artırılması toplumun gelişimi ve kalkınması için önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;  "Engelliler Haftasında bu uygulamamızla amacımız farkındalığı artırmak. Gelişmek isteyen toplumlar bütün kaynaklarını kullanmak zorundalar. En önemli kaynak da biliyorsunuz insan gücüdür. Toplumda her kesimin çocuğundan yaşlısına kadar vatandaşların kabiliyetlerini olumlu olarak kullanmak zorundalar. Her ferdin topluma katacağı, sosyal yaşama, ekonomik yaşama, siyasi yaşama katacağı katkılar vardır. Bu anlamda engelilillerimizin hayat kalitelerinin artırılması hem de toplumun gelişimi ve kalkınması için önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da düne göre bugün çok iyiyiz. Engellilerimiz hem daha mutlu hem de bahsettiğimiz gibi toplumsal alanda daha etkinler. Bu bilinçle hareket ettiğimizde yarınlar da bu anlamda daha güçlü olacak. 

Ben bu yolda emek sarfeden başta engellilerimizi tebrik ediyorum. Engelsiz yaşama katkıda bulunan tüm kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ediyorum. Bu hafta kapsamında vatandaşlarımızın da bu duyarlılığa erişmesini temenni ediyorum, teşekkür ediyorum."