Zeugma Mozaik Müzesi’nin ziyaret saatleri, gelen talepler doğrultusunda 15 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında 08.00-22.00 olarak güncellendi.GAZİANTEP (İGFA) -  Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan ve kentin simgesi “Çingene Kızı” mozaiği başta olmak üzere önemli eserlerin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi’nin ziyaret saatlerini bir aylığına değiştirdi.

Bu kapsamda, ziyaretçilerden ve tur rehberlerinden gelen talep doğrultusunda müzenin kapısı 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında 08.30’dan 22.00’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Gaziantep’te İpek Yolu üzerinde yer alan Zeugma Mozaik Müzesi gerek yapısal kompleksi gerekse içinde yer alan eserleri açısından dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alıyor. 2011 yılında ziyarete açılan müze, Roma İmparatorluğu'nun bölgedeki en önemli merkezi olan Zeugma'nın eşsiz taban mozaiklerinin yanı sıra o dönemde kentte yaşamış olan insanların inançları, kültürü ve günlük yaşantısını anlatan bölümleriyle de dikkat çekiyor.